20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σε ρηχά νερά η συνάντηση Μπλίνκεν – Φιντάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ρηχά νερά κύλησε η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν, με τον επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας να αφήνει αιχμές μετά το τέλος της συνάντηση για την στάση των ΗΠΑ στο πόλεμο της Λωρίδας τη Γάζας. Παγωμένο το αίτημα έγκρισης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο Anadolu και στην Τουρκική κρατική τηλεόραση μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο των επαφών του στην Ουάσιγκτον με μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και της Ομάδας Επαφής του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας άφησε αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ στο πόλεμο της Γάζας με αφορμή και το βέτο που άσκησε η Ουάσιγκτον στο ψήφισμα για έκτακτη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, το οποίο έγινε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τονίζοντας ότι πλέον είναι απομονωμένες. «Οι φίλοι μας εξέφρασαν για άλλη μια φορά ότι η Αμερική είναι πλέον μόνη σε αυτό το θέμα (Γάζα ), ειδικά στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη.» «

Ενώ πρόσθεσε ότι το αμερικανικό πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι αβοήθητο στα θέματα που σχετίζονται με το Ισραήλ.” Σήμερα, το αμερικανικό πολιτικό σύστημα είναι πλέον αβοήθητο σε θέματα που σχετίζονται με το Ισραήλ. Ως εκ τούτου, το Ισραήλ ενεργεί απερίσκεπτα σε αυτό το θέμα και συνεχίζει την καταπίεσή του”.

Καμία εξέλιξη με Σουηδία

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε και για το θέμα έγκρισης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τον ίδιο να σημειώνει ότι η θέση της Τουρκίας είναι σαφής, γίνονται περεταίρω εργασίες και το θέμα βρίσκεται πλέον στη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο ζήτημα της Σουηδίας έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ ότι όπως ”Οι ΗΠΑ έχουν το Κογκρέσο για τα F16 έτσι και η Τουρκία έχει την Εθνοσυνέλευση για τη Σουηδία”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό