26.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σε πλειστηριασμό η βίλα του Elvis Presley – Αντίθετη με την πώληση η εγγονή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εγγονή του Elvis Presley και κληρονόμος της περιουσίας του, η ηθοποιός Riley Keough, κατέθεσε αγωγή κατά επενδυτικής εταιρείας, ισχυριζόμενη ότι επιχειρεί «εξωδικαστική» πώληση της βίλας «Graceland» του Presley.

Να θυμίσουμε ότι η μητέρα της Keough, Lisa Marie Presley, πέθανε τον Ιανουάριο του 2023, σε ηλικία 54 ετών.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, μια εταιρεία με την επωνυμία Naussany Investments & Private Lending κατέθεσε αγωγή κατά της περιουσίας της Lisa Marie, ισχυριζόμενη ότι όταν πέθανε είχε ανεξόφλητο δάνειο ύψους 3,8 εκατ. δολαρίων (περίπου 3,5εκ.€) που όφειλε στην εταιρεία και είχε χρησιμοποιήσει την Graceland ως εγγύηση.

Στις 15 Μαΐου, η Keough κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Τενεσί, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της Naussany ήταν δόλιοι.

«Η Lisa Marie Presley δεν δανείστηκε ποτέ χρήματα από την Naussany Investments και δεν έδωσε ποτέ συμβόλαιο εμπιστοσύνης στην Naussany Investments».

Η καταγγελία αναφέρει επίσης ότι τα έγγραφα «που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν ένα τέτοιο δάνειο … είναι πλαστά».

Τα έγγραφα της ηθοποιού κατονομάζουν τον Kurt Naussany ως εναγόμενο, υποστηρίζοντας ότι «έχει στείλει στον δικηγόρο της Keough πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό να εισπράξει το υποτιθέμενο χρέος των 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων και απειλώντας να προβεί σε εξωδικαστική πώληση της Graceland».

Ο Kurt Naussany δήλωσε στο NBC News ότι αποχώρησε από την εταιρεία το 2015 και δεν θα έπρεπε να κατονομάζεται στην αγωγή.

Η Graceland που βρίσκεται σε έκταση 14 στρεμμάτων, αγοράστηκε από τον Elvis Presley το 1957. Ο τραγουδιστής έζησε εκεί μέχρι να πεθάνει το 1977. Το πολυτελές σπίτι έχει γίνει έκτοτε βασικό μέρος του θρύλου της μουσικής και λειτουργεί ως μουσείο που προσελκύει περίπου 600.000 επισκέπτες ετησίως.

Στις 19 Μαΐου 2024, δημοσιεύθηκε ανακοίνωση σε τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που ανέφερε ότι η Graceland θα δημοπρατηθεί στο δικαστήριο της κομητείας Shelby στο Μέμφις στις 23 Μαΐου.

Ένας δικαστής κατέθεσε προσωρινή περιοριστική εντολή στις 20 Μαΐου, σύμφωνα με έναν δικηγόρο της Keough.

Θα γίνει ακρόαση για την υπόθεση την ημέρα πριν από την προτεινόμενη πώληση.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό