19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για το yachting

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2023, η ηλεκτρονική εφαρμογή του “e-CharterPermission” στον ιστότοπο https://echarter.yna.gov.gr, η οποία σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα μετάβασης του yachting στη ψηφιακή εποχή και το άνοιγμα της αγοράς.

Η εν λόγω εφαρμογή είναι μια απλοποιημένη διαδικασία, μέσω υπηρεσίας μιας στάσης, που θα διευκολύνει την δραστηριοποίηση του yachting στην Ελλάδα. Παράλληλα, μέσω της λειτουργίας της θα καταστεί εφικτή η καταγραφή, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της πραγματικής δραστηριοποίησης των πλοίων που αφορά η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι, η απελευθέρωση των δυνάμεων του θαλάσσιου τουρισμού θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του εγχώριου Cluster του yachting, στον πολλαπλασιασμό των θέσεων εργασίας, στην κινητροδότηση των commercial yachts για homeporting σε ελληνικούς λιμένες και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αυτό αποτελεί και πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσω της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, ως μέρος της εθνικής θαλάσσιας αναπτυξιακής στρατηγικής.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ένα σύγχρονο και σαφές πλαίσιο δραστηριοποίησης των commercial yachts στη χώρα μας, που θα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις του διεθνοποιημένου θαλάσσιου τουρισμού.

Συγκεκριμένα, μέσω του “e-CharterPermission” εκδίδεται, ηλεκτρονικά, η «Άδεια εκναύλωσης ορισμένης ισχύος επαγγελματικού πλοίου αναψυχής αναγνωρισμένου σύμφωνα με το δίκαιο άλλης χώρας – Charter Permission», η οποία αφορά σε επαγγελματικά πλοία αναψυχής, υπό ξένη σημαία άνω των 35 μ., στα οποία παρέχεται δικαίωμα εκμετάλλευσης στην Ελλάδα, υπό όρους και προϋποθέσεις. Οι δύο κατηγορίες της Άδειας είναι η τύπου “Charter Permission”, για σύμβαση ολικής ναύλωσης που εκτελείται, εξ’ ολοκλήρου, εντός της ελληνικής επικράτειας και η τύπου “Charter Permission Plus”, για εκτέλεση σύμβασης ολικής ναύλωσης, με τόπο έναρξης ή λήξης εντός Ελλάδας. Η διάρκεια της Άδειας ορίζεται, καταρχάς, στις είκοσι οκτώ (28) ημέρες, στοιχείο δυναμικό, με πρόβλεψη τροποποίησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό