23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Σε λίγες εβδομάδες» έτοιμη η ενισχυτική δόση της Moderna για την Όμικρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Moderna μπορεί να αναπτύξει την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της μετάλλαξης Όμικρον «σε λίγες εβδομάδες». Η εταιρεία δεν αναμένει προβλήματα στην ανάπτυξη ενός ενισχυτικού εμβολίου για την προστασία από τη νέα παραλλαγή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Στεφάν Μπανσέλ, σε συνέντευξή του.

Η Moderna ελπίζει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στις αρχές του επόμενου έτους για ένα εμβόλιο που θα προστατεύει από την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Όμικρον, αλλά προς το παρόν εστιάζει σε ένα εμβόλιο ενισχυτικής δόσης.

«Χρειάζεται μόνο μικρές προσαρμογές για την Omicron. Δεν περιμένω κανένα πρόβλημα», είπε ο Μπανσέλ σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η εταιρεία περίμενε σημαντικές πληροφορίες για την παραλλαγή για να ξεκινήσει την ανάπτυξη.

«Αυτό θα διαρκέσει άλλες ή δύο εβδομάδες», είπε ο Bancel. «Θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να μπορέσουμε να παράγουμε 500 εκατομμύρια δόσεις μετά από έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Αλλά οι ικανότητές μας είναι πολύ υψηλότερες σήμερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο», είπε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ενισχυτική της δόση- η οποία αναλογεί στη μισή δόση της αρχικής δοσολογίας- αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά 37 φορές, σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν τις δύο μόνο δόσεις.

Παρά τα νέα, η Moderna θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου που στοχεύει στην παραλλαγή Όμικρον, σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο στο μέλλον, θέτοντας το σε κλινικές δοκιμές στις αρχές του επόμενου έτους, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.  Οι BioNTech/Pfizer ετοιμάζουν επίσης ένα νέο εμβόλιο με στόχο την Όμικρον, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Μάρτιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό