16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε κλοιό χιονιά με πτώση της θερμοκρασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη Δευτέρα, στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (300-400μ και πάνω).

Στα δυτικά τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια και τα κεντρικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά διαστήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, περίπου από τα 300-400μ και πάνω. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η μετεωρολόγος του Flash.gr Ελίνα Καρέτσου μας ενημερώνει αναλυτικά για τις περιοχές της Αττικής που θα ντυθούν στα λευκά.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό