22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις Βρυξέλλες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα, ο οδικός χάρτης της διμερούς συνεργασίας και η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ‘Αγκυρα, τον Μάιο.

Η συνάντηση γίνεται ένα μήνα μετά τις συζητήσεις που έγιναν στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου στην Άγκυρα ανάμεσα στην υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Τούρκο ομόλογο της Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται να ταξιδέψει μέχρι την γειτονική χώρα λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα με σκοπό να οριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Τον Απρίλιο τα ΜΟΕ και «Θετική Ατζέντα»

Στα τέλη Απριλίου θα λάβουν χώρα στην Αθήνα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, (ΜΟΕ). Η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Νοεμβρίου, όπου είχαν διεξαχθεί οι αντίστοιχες συνομιλίες με την τουρκική.

Τότε οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ’ αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ όπως και να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Στις 15 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα ο επόμενος συζήτησης πάνω στη λεγόμενη «θετική ατζέντα» μεταξύ του Υφυπουργού Εξωτερικών , Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη και του Τούρκου ομολόγου του , Μπουράκ Ακσαπάρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό