17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σε θέση μάχης η ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές κάλπες – Ο ρόλος της συνεργασίας κυβέρνησης – περιφερειών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει να πλάνο να υλοποιήσει και γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία των περιφερειαρχών

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Θέσεις εκλογικής μάχης έχουν πάρει κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί με στόχο την αυτοδιοικητική κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

Το στοίχημα και το μήνυμα της κάλπης όπως εκπέμπεται από την Πειραιώς και τον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ είναι πως και αυτές οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν έντονη πολιτική χροιά και στόχος είναι να επιβεβαιωθεί εκ νέου – και τρεισήμισι μήνες μετά τις εθνικές εκλογές – η πολιτική κυριαρχία της γαλάζιας παράταξης και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

«Αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψή μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία που είχε μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά στον Βύρωνα για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική.

Στελέχη της Πειραιώς επισημαίνουν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μία καθαρά πολιτική μάχη καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση των περιφερειών με τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης σε όλη τη χώρα, και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς. «Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να συμμερίζονται το όραμά μας, με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε καλά. Οι οποίοι μπορούν να σταθούν αρωγοί στις δικές μας προσπάθειες κι εμείς να σταθούμε αρωγοί στο δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ζωής στη δική τους Περιφέρεια» σχολίαζαν περιγράφοντας την στόχευση της επερχόμενης αυτοδιοικητικής κάλπης.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στην παρότρυνσή του προς τους πολίτες της Αττικής κατά την κοινή περιοδεία με τον Νίκο Χαρδαλιά: “Να δώσετε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μπορεί να συνεργαστεί με Περιφερειάρχες με τους οποίους μπορεί να μιλήσει την ίδια γλώσσα” παρότρυνε ο πρωθυπουργός τους πολίτες της Αττικής κατά την κοινή περιοδεία του με τον Νίκο Χραδαλιά, χαρακτηρίζοντας απολύτως εφικτό τον στόχο “η εκλογή της Περιφέρειας Αττικής να τελειώσει αυτή την Κυριακή. Θα τελειώσουμε από τον πρώτο γύρο και θα έρθω πάλι, το βράδυ της Κυριακής, στο εκλογικό κέντρο του Νίκου να γιορτάσουμε μία μεγάλη επιτυχία” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια στόχευση η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και στην Κόρινθο όπου περιόδευσε μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό “ Είμαστε εδώ, όμως, και για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε ανά πάσα στιγμή με άξιους τοπικούς άρχοντες, για να μπορούμε μαζί να υλοποιούμε τα σχέδιά μας” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Έδωσε δε, ιδιαίτερη έμφαση στην καλή συνεργασία τοπικής και κεντρικής διοίκησης του κράτους περιγράφοντας τον κ. Πτωχό ωςς έναν άνθρωπο “ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί καλά μαζί μας, έτσι ώστε μαζί να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιο που έχουμε για ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα για την Κορινθία. Θα το κάνουμε πράξη μαζί και αυτός είναι και ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία έδωσε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη σε όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες οι οποίοι πολιτεύονται σήμερα και διεκδικούν την στήριξη των πολιτών με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε συνεργάτες σε επίπεδο Περιφερειακής Διοίκησης για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους περισσότερους πόρους που αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε για την Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου” εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό