22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σε ευθανασία υποβλήθηκαν οι φάλαινες – πιλότοι που εξώκειλαν στην Αυστραλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υπεύθυνος ελέγχου περιστατικών Peter Hartley, από το Τμήμα Βιοποικιλότητας, Διατήρησης και Αξιοθέατων, χαρακτήρισε την απόφαση για ευθανασία «μια από τις πιο δύσκολες» στα 34 χρόνια καριέρας του στη διαχείριση της άγριας ζωής

Οι τελευταίες από τις σχεδόν 100 φάλαινες που εξώκειλαν μαζικά στη νοτιοδυτική ακτή της Αυστραλίας υποβλήθηκαν σε ευθανασία την Τετάρτη μετά από μια δεύτερη μέρα έντονων, αλλά ανεπιτυχών προσπαθειών για τη διάσωσή τους, δήλωσαν οι αρχές, όπως μεταδίδει το CNN.

Η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής της Δυτικής Αυστραλίας δήλωσαν ότι έπρεπε να πάρουν την δύσκολη απόφαση να προχωρήσουν σε ευθανασία των υπόλοιπων 45 φαλαινών. 

Officials make ‘hard decision’ to euthanize whales after mass stranding in Western Australia#WhaleStranding#Euthanize#HardDecision#WesternAustralia

Wildlife officials in Western Australia said they had to make a heart-breaking decision to euthanize a group of wh pic.twitter.com/UBAjXWnDUL

— CNN Live 🔴 (@nashnisman) July 27, 2023

Οι προσπάθειες να οδηγηθούν σε βαθύτερα νερά απέτυχαν αφού οι φάλαινες επέστρεφαν συνεχώς στα ρηχά, ανέφερε η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής της Δυτικής Αυστραλίας σε δήλωση αργά την Τετάρτη. «Δυστυχώς, έπρεπε να ληφθεί η απόφαση να γίνει ευθανασία στις υπόλοιπες φάλαινες για να αποφευχθεί η παράταση του πόνου τους», ανέφερε η υπηρεσία.

Ένα κοπάδι σχεδόν 100 φαλαινών πιλότων με μακριά πτερύγια εντοπίστηκε για πρώτη φορά την Τρίτη στην παραλία Cheynes στο νότιο άκρο της πολιτείας της Αυστραλίας. Μέχρι το επόμενο πρωί, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 51 είχαν πεθάνει.

New drone vision has revealed a large pod of pilot whales formed a love heart shape in the ocean just moments before a mass stranding at Cheynes Beach yesterday. #9News pic.twitter.com/iRhwZ6q1sj

— 9News Perth (@9NewsPerth) July 26, 2023

Το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δεκάδες φάλαινες –μερικές να ξαπλώνουν στο πλάι, άλλες ανάσκελα να χτυπούν την ουρά τους σε ρηχά νερά. Ένα άλλο βίντεο δείχνει τις φάλαινες να στριμώχνονται μαζί, παραμένοντας ακίνητες.

Περισσότεροι από 250 εθελοντές και μια ομάδα που αποτελείται από κτηνιάτρους και ειδικούς στη θαλάσσια ζωή συμμετείχαν σε μια αποστολή διάσωσης και προσπάθησαν να επιστρέψουν τις υπόλοιπες 45 φάλαινες στον ωκεανό.

Ο υπεύθυνος ελέγχου περιστατικών Peter Hartley, από το Τμήμα Βιοποικιλότητας, Διατήρησης και Αξιοθέατων, χαρακτήρισε την απόφαση για ευθανασία «μια από τις πιο δύσκολες» στα 34 χρόνια καριέρας του στη διαχείριση της άγριας ζωής. «Πραγματικά πολύ δύσκολο. Αλλά ήταν μια προσεκτική και καλά μελετημένη απόφαση», είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό