22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Σε εγρήγορση, αν και η στάθμη του Πηνειού παραμένει σταθερή»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα ίδια επίπεδα» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, σε νέα έκτακτη ενημέρωση. Για να σημειώσει ωστόσο ότι οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι αν και δεν υπάρχει κίνδυνος, πολλοί πολίτες παραμένουν εκεί με την θέληση τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρτοποιός ανέφερε:

«Στην περιοχή της Λάρισας και σε συνοικίες όπως  η Γιάννουλη ο Άγιος Θωμάς η Νέα Σμύρνη και ο Ιπποκράτης έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί 130 μετακινήσεις συμπολιτών μας. Αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, το τελευταίο 48ωρο παρατηρείται υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του προς περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και στην βορειοανατολική πλευρά προς Αμφιθέα.

Η στάθμη του Πηνειού ποταμού παραμένει στα ίδια επίπεδα και τα επιχειρησιακά δεδομένα αξιολογούνται τόσο από το ΕΣΚΕΔΙΚ όσο και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ το οποίο βρίσκεται εντός στρατοπέδου 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών».

Μέχρι σήμερα η Πυροσβεστική έχει επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχει προχωρήσει σε 4.500 διασώσεις πολιτών από επίγειες και ενάεριες δυνάμεις, έκανε γνωστό επίσης  ο  κ. Αρτοποιός.

Πρόκειται,  για την μεγαλύτερη επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ. την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Παράλληλα σημείωσε ότι τους παρέχονται συνεχώς τρόφιμα, νερά, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη κλινοστρωμνής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό