16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σε δημοπρασία η… χαρτοπετσέτα που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο ο Μέσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λιονέλ Μέσι είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα στις 14 Δεκεμβρίου 2000 και 24 χρόνια μετά, αυτή επρόκειτο να γίνει η πιο διάσημη… χαρτοπετσέτα στον κόσμο. Ο Αργεντινός σταρ είχε βρεθεί τότε στο καφέ του τένις καμπ Pompeia del Montjuic και πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σε ηλικία μόλις 13 ετών, ο… επίμονος Κάρλες Ρέσακ, παλαίμαχος άσος της ομάδας και βοηθός του Γιόχαν Κρόιφ, όταν ήταν εκείνος στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Ο Μέσι ταξίδεψε άμεσα στην Βαρκελώνη και οι πρώτες του προπονήσεις εκεί ήταν… αρκετές, ώστε να πείσουν τους ιθύνοντες του συλλόγου να τον πάρουν.

Οι εβδομάδες πέρασαν, η… απειλή ότι ενδέχεται να κάνει κρούση για εκείνον η Ρεάλ Μαδρίτης επίσπευσε τις διαδικασίες για τους Καταλανούς κι αυτό έφερε πιέσεις από το κλαμπ. Και, κάπως έτσι, φτάσαμε στις 14 Δεκεμβρίου του 2000, με τον Μέσι να συμφωνεί στα πάντα με την Μπαρτσελόνα. Εντούτοις, επειδή ο Ρέσακ δεν είχε κανένα επίσημο έγγραφο μαζί του, φρόντισε να λάβει την υπογραφή του Αργεντινού σταρ σε μία… χαρτοπετσέτα.

«Στη Βαρκελώνη, στις 14 Δεκεμβρίου 2000 και παρουσία των κυρίων Μινγκέλα και Γκαγκιόλι, ο Κάρλος Ρέσακ αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, συμφωνεί, με τη δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από τυχόν διαφορετικές απόψεις, να υπογράψει τον παίκτη Λιονέλ Μέσι, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα ποσά», ανέγραφε χαρακτηριστικά πάνω της η χαρτοπετσέτα.

Πέρασε μία εβδομάδα και ο Μέσι ταξίδεψε στην Ισπανία, ώστε να τηρήσει κανονικά τη… διαδικασία και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Έτσι, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, αυτή η χαρτοπετσέτα επιστρέφει ξανά στο φως της δημοσιότητας, καθώς αποδείχθηκε πως ο Οράσιο Γκαγκιόλι, την είχε διατηρήσει στην κατοχή του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Αργεντινός ατζέντης, που ζει μόνιμα στην Ανδόρα, όταν αποκαλύφθηκε πως την είχε στα χέρια του, δέχθηκε αμέσως πολλές προτάσεις για αυτήν, με τα ποσά να προκαλούν… ίλιγγο. Έτσι, από τις 18 έως τις 27 Μαρτίου, αυτή η… περιβόητη χαρτοπετσέτα θα τεθεί σε online δημοπρασία από τον γνωστό οίκο Bonhams. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί για τις 300.000 λίρες, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως το χρηματικό ποσό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και δεν αποκλείεται να καταρριφθεί και το ρεκόρ…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό