16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε δημοπρασία βγαίνει η πρώτη έκδοση του «Great Gatsby» από τη συλλογή του Τσάρλι Γουότς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη έκδοση της διάσημης νουβέλας αναμένεται να πωληθεί από 245.000-367.000 δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s

Η πρώτη έκδοση της νουβέλας του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ «The Great Gatsby», του 1925,  θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο,στις 28 Σεπτεμβρίου

Η πρώτη έκδοση του «Υπέροχου Γκάτσμπι», υπογεγραμμένη από τον συγγραφέα, αναμένεται να πωληθεί από 200.000 έως 300.000 λίρες Αγγλίας (245.000-367.000 δολάρια) Αγγλίας, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.

Το βιβλίο θα πωληθεί μαζί με άλλα λογοτεχνικά έργα, αντικείμενα και αναμνηστικά από τη συλλογή του αείμνηστου ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς.

Στη δημοπρασία «Charlie Watts: Gentleman, Collector, Rolling Stone» που θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου πωλούνται επίσης η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «The Hound of the Baskervilles» (Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ) του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και του «London: A Pilgrimage» των Γκιστάβ Ντορέ και Γουίλιαμ Μπλαντσάρντ Τζέρολντ.

Η συλλογή του ντράμερ των Rolling Stones περιλαμβάνει επίσης υπογεγραμμένες φωτογραφίες των θρύλων της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ, Λούις Άρμστρονγκ και Ντιουκ Έλινγκτον.

«Η τζαζ και η μοντέρνα λογοτεχνία ήταν τα δύο αγαπημένα του πράγματα εκτός των περιοδειών» δήλωσε ο Μπένεντικτ Γουίντερ, ειδικός ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών στον οίκο Christie’s.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό