20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σε γκέι μπαρ στο Γκάζι θα γιορτάσει ο Κασσελάκης την ψήφιση του νομοσχεδίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν την ψήφιση (εκτός απροόπτου) του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ διοργανώνει γιορτή, στην οποία μάλιστα θα δώσει το «παρών» και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, σε story του στο Instagram, τα μεσάνυχτα θα βρεθεί στο γνωστό γκέι μπαρ Sodade2 στο Γκάζι, όπου θα γιορτάσει μαζί με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αργότερα το βράδυ της Πέμπτης (15/2).

Επί της αρχής, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά έχουν δηλώσει πως θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ωστόσο στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων υπάρχουν αναταραχές, διαφοροποιήσεις και ζυμώσεις που θα φανούν το βράδυ κατά την ψηφοφορία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έχει δυναμική παρουσία έξω από τη Βουλή, στηρίζοντας το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια.

Λίγο νωρίτερα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν ομάδες πολιτών και οργανώσεις με θρησκευτικό προσανατολισμό, εκδηλώνοντας την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Οι διαδηλωτές από το χώρο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ανεμίζοντας πολύχρωμες σημαίες υπερηφάνειας, διατράνωσαν ότι δεν θα κάνουν «ούτε βήμα πίσω από την πλήρη ισότητα». «Παλεύουμε για την πραγματική απελευθέρωση», «Love is love», ήταν ορισμένα ακόμα από τα συνθήματα που πρωτοστάτησαν στα πανό των διαδηλωτών.

Όπως ανέφερε το Athens Pride στην ανακοίνωσή του:

«Ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για την Ισότητα στον Γάμο, το Athens Pride καλεί όλα τα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας καθώς και όσα άτομα γενικότερα το στηρίζουν σε μια μαχητική, αλλά και εορταστική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 15/02 στις 16:00, για να δώσουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα ορατότητας και διεκδίκησης: Είμαστε εδώ, δεν κάνουμε βήμα πίσω στις χρόνιες διεκδικήσεις μας για Πλήρη Ισότητα.

Είμαστε εδώ για την πλήρη αναγνώριση των οικογενειών μας και των δικαιωμάτων μας, στεκόμαστε για ακόμα μια φορά απέναντι στον ομοφοβικό, αμφιφοβικό, τρανσφοβικό, ιντερφοβικό λόγο και ρητορική μίσους που εξαπολύονται εναντίον μας όλο αυτό το διάστημα, και γιορτάζουμε με χαρά και συγκίνηση την ιστορική αυτή μέρα για την LGBTQI+ κοινότητα στην Ελλάδα.

Στις 15/02 ραντεβού έξω από τη Βουλή, πιο ενωμένα από ποτέ!»

Τη συγκέντρωση στις 15/02 στήριξαν οι οργανώσεις:

1. Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

2. Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων 50+

3. Rainbow Seniors

4. Intersex Greece

5. Πολύχρωμο Σχολείο

6. Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης- LGBTQI+ Employment Support Group

7. Colour – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας

8. Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

9.Υπερήφανοι Γονείς

10.Θετική Φωνή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό