23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σε αυτή την πόλη μπορείς να το καταλάβεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν είστε… εξαρτημένοι από το κινητό σας, μην ταξιδέψετε σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη. Ο λόγος για την Σεν Πορ, τη γαλλική πόλη που θα απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους. Οι κάτοικοί της ψήφισαν υπέρ του τερματισμού της χρήσης τηλεφώνων σε ορισμένα σημεία της πόλης – κάνοντας τη ζωή λίγο πιο δύσκολη για τουρίστες αλλά και ντόπιους που έχουν το κινητό ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Η πόλη Seine Port, που είναι ένα δημοφιλές θέρετρο στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών, ειδικά το καλοκαίρι. Τα τηλέφωνα είναι εξαιρετικά χρήσιμες συσκευές για τους παραθεριστές, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να βρίσκουν τον δρόμο τους, να βγάζουν φωτογραφίες αλλά και να… μεταφράζουν τα μενού στα εστιατόρια της πόλης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Sun, όσοι κατευθύνονται στη μικρή πόλη, που είναι κοντά στο Παρίσι, θα πρέπει σύντομα να βρουν άλλους τρόπους για να κάνουν τα ταξίδια τους πιο βολικά. Σε μια ψηφοφορία που έγινε με τη συμμετοχή μερίδας των κατοίκων της, πέρασε μια πρόταση για απαγόρευση χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους. Πλέον, στην πόλη υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!».

Μέτρο για να μείνουν τα παιδιά μακριά από τις οθόνες

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδήγησε στη δημιουργία ενός «χάρτη χωρίς οθόνη» στην πόλη, με εναλλακτικές δραστηριότητες που θα προσφέρονται πλέον στους νέους. Ο δήμαρχος Vincent Paul-Petit δεσμεύτηκε να κατασκευάσει τόσο ένα αθλητικό κέντρο όσο και έναν κινηματογράφο για τα παιδιά και τους εφήβους, ώστε να τους κρατήσει απασχολημένους και δραστήριους και κυρίως μακριά από τις οθόνες των κινητών τους.

Το νέο διάταγμα, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί από τον δήμαρχο τις επόμενες ημέρες, θα απαγορεύει τη χρήση τηλεφώνων και άλλων συσκευών μπροστά από σχολεία, σε καταστήματα, ενώ περπατάτε στο δρόμο ή ενώ είστε συγκεντρωμένοι σε μεγάλες εκδηλώσεις. Παρά την ψηφοφορία και τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή, λέγεται ότι οι τοπικές Αρχές δεν σκοπεύουν να τιμωρούν τη χρήση τηλεφώνου στην πόλη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό