20 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σε απελευθέρωση ομήρων θα προχωρήσει η Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στον πόλεμο στο Ισραήλ καθώς σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει τις επόμενες ημέρες ομήρους παρά τις αρχικές εκτιμήσεις του Ισραήλ. Την ανακοίνωση έκανε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Άμπου Ουμπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα είναι Ισραηλινοί αλλά υπήκοοι άλλων χωρών.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης αμφισβήτησε τη χθεσινή ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) περί απελευθέρωσης μιας γυναίκας. Ο Άμπου Ουμπέιντα υποστήριξε πως η Ορί Μεγκιντίς – η δεκανέας του ισραηλινού στρατού που, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των IDF και της Σιν Μπετ, απελευθερώθηκε χθες Δευτέρα σε επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας – δεν ήταν μεταξύ των αιχμαλώτων των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ.

Επαναλαμβάνοντας τις απειλές του ότι η Λωρίδα της Γάζας θα γίνει «νεκροταφείο» για τους ισραηλινούς στρατιώτες, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς προειδοποίησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα υποστεί «συντριπτική ήττα» που θα σημάνει το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο επικεφαλής του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Τζάχι Χανέγκμπι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι 

«Σήμερα δεν βλέπουμε να είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων».

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, «Δεν είναι κοντά η επόμενη ημέρα του πολέμου. Όλα όσα γνωρίζαμε από το παρελθόν έχουν εξαφανιστεί, έχουν σβήσει». Περιέγραψε τις επιθέσεις ως «σφαγή που διέλυσε τις αυταπάτες», τονίζοντας ότι η Χαμάς πρέπει να εξαφανιστεί και αυτό είναι απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν πρέπει να επιτρέπεται να κυβερνούν τη Λωρίδα της Γάζας τερατώδεις τρομοκρατικοί οργανισμοί. Πιστεύω ότι αυτό είναι η θέση της πλειονότητας των πολιτών του Ισραήλ», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό