17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σε ένα χρόνο το εμβόλιο για τον κορονοϊό το… αισιόδοξο σενάριο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλος ο κόσμος έχει μπει σε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσει να βρεθεί το εμβόλιο με το οποίο θα νικηθεί ο κορονοϊός. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Το χειρότερο όλων λέει πως ίσως το εμβόλιο δεν βρεθεί ποτέ.

Υπάρχει όμως και το αισιόδοξο σενάριο. Και σύμφωνα μ’ αυτό το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα έχει βρεθεί και ενδέχεται να έχει εγκριθεί σε ένα χρόνο από σήμερα…

Click4more Sanofi προς ΕΕ: Βάλτε το χέρι στην τσέπη για το εμβόλιο όπως οι ΗΠΑ

Αλλά το «αισιόδοξο» σενάριο για το εμβόλιο φαίνεται πως δεν το πιστεύει ούτε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Ακόμη κι ο διευθυντής στρατηγικής του Οργανισμού είναι επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα έχει βρεθεί σε ένα χρόνο από τώρα το πολυπόθητο εμβόλιο.

«Μπορούμε να δούμε το ενδεχόμενο, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, κάποια εμβόλια να είναι έτοιμα προς έγκριση σε ένα χρόνο από τώρα», είπε ο Μάρκο Καβαλέρι. Και πρόθεσε: «Πρόκειται απλώς για προβλέψεις που βασίζονται σε όσα βλέπουμε. Όμως πρέπει να υπογραμμίσω ξανά ότι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, γνωρίζουμε ότι όλα τα εμβόλια που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης κινδυνεύουν να μην φτάσουν ως την έγκριση και να εξαφανιστούν».

Click4more Εφιαλτικό! Σενάριο να μην βρεθεί τελικά εμβόλιο για τον κορονοϊό! Τι δείχνουν τα στοιχεία

«Γνωρίζουμε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις», είπε αλλά υποβάθμισε τους φόβους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο νέος κορονοϊός ενδέχεται να μην εξαλειφθεί ποτέ.

«Πιστεύω ότι είναι μάλλον πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις, όμως έχουμε καλούς λόγους να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν εμβόλια. Θα εκπλησσόμουν αν τελικά δεν βρίσκαμε κανένα εμβόλιο για την co-19», κατέληξε ο Καβαλέρι.

: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό