18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, δεν ανήκεις τυχαία στο πάνθεον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βρετανικό ποδόσφαιρο είναι πλέον πιο φτωχό, καθώς έχασε την λάμψη ενός ιππότη… Ο Μπόμπι Τσάρλτον απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών (21/10) και το Flash.gr θυμάται τους λόγους που θα ανήκει αιώνια στο «πάνθεον» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον άνηκε στους «μπέμπηδες» του Σερ Ματ Μπάσμπι και μόλις από τα 20 του χρόνια , είχε καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Όλα έβαιναν ιδανικά στην καριέρα του, μέχρι την μοιραία ημέρα της 6ης Φεβρουαρίου 1958… Η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεφε από το Βελιγράδι, έπειτα από έναν αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (3-3) και κατά την προσπάθεια απογείωσης από το αεροδρόμιο του Μονάχου, το αεροπλάνο κατέληξε σε ένα χοράφι δίπλα, λόγω έντονης χιονοθύελλας.

Επτά συμπαίκτες του Τσάρλτον έχασαν τη ζωή τους, μαζί με επτά δημοσιογράφους, τέσσερα στελέχη του κλαμπ, δύο μέλη του πληρώματος και δύο φιλάθλους. Ο ίδιος, όμως, υπέταξε και τον… θάνατο και κατάφερε έναν χρόνο αργότερα να κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας.

Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο και εφόσον μπόρεσε να ξεπεράσει μία τέτοια δυσκολία, οτιδήποτε έκανε στη συνέχεια στη ζωή του θα του φαινόταν… εύκολο. Και η κορυφαία στιγμή του με τη χώρα του δεν άργησε να έρθει. Στον τελικό του Μουντιάλ το 1966 απέναντι στη Γερμανία, «στέφθηκε» παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αγγλία, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό με δύο γκολ απέναντι στην Πορτογαλία στους «4». Μάλιστα, οι «μαγικές» του εμφανίσεις του χάρισαν και τη Χρυσή Μπάλα!

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία του Μονάχου, έμελλε να κατακτήσει και το πολυπόθητο τρόπαιο που δεν κατόρθωσε να πάρει τότε: το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Σκόραρε δύο φορές κόντρα στην Μπενφίκα στη διαδικασία της παράτασης (4-1) και έδωσε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Αγωνίστηκε ως παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» για 584 φορές, πέτυχε 199 γκολ και πέρα από το Κύπελλο Πρωταθλητριών, σήκωσε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας και δύο Super Cup. Αποχαιρέτησε το «Ολντ Τράφορντ» στις 28 Απριλίου του 1973, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, μέχρι που τον ξεπέρασε ο Γουέιν Ρούνεϊ το 2017.

Παράλληλα, ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Αγγλίας, με τον Ρούνεϊ να «σπάει» το ρεκόρ του το 2015, προτού τα καταφέρει εκ νέου ο Χάρι Κέιν το 2022.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και κατάφερε (σχεδόν) τα πάντα. Πώς, λοιπόν, να μην ανήκει στο «πάνθεον» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεπακόλουθα της χώρας του…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό