21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Μπασκίλ στην ανατολική Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας λίγα λεπτά μετά τις 15:00 στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 32 χλμ νότια της πόλης Μπασκίλ. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Προειδοποιήσεις Λέκκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε σχετικά με έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη ότι είναι «Θέμα χρόνου να συμβεί ένας μεγάλος σεισμός» στην Κωνσταντινούπολη.

«Εκείνο το οποίο έχουμε να πάρουμε από τους Ιάπωνες είναι η συλλογικότητα, η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η υπακοή, όλα αυτά τα οποία δεν τα έχουν όχι μόνο εμείς αλλά και οι άλλοι λαοί. Είναι πολύ συντεταγμένοι, εκπαιδευμένοι και η νοοτροπία τους είναι τελείως διαφορετική από τη δικιά μας. Συνεπώς υπακούν στις οδηγίες με στωικότητα, με καρτερικότητα και ό,τι κάνουν το κάνουν όλοι μαζί» δήλωσε ο κ. Λέκκας στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο αναφερόμενος στα στοιχεία εκείνα που κάνουν τους Ιάπωνες να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό