29 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ασθενής», καταγράφτηκε στις 03:25 νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/2) ανοιχτά της Καρπάθου, στα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο 42 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ή κάπου 455 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Χρόνος Γέννησης [GMT] : 19/02/2024 01:25:44.26Μέγεθος : 4.1Γεωγραφικό Πλάτος [°N] : 35.3522Γεωγραφικό Μήκος [°E] : 27.6398Εστιακό Βάθος [km] : 11.3Τοποθεσία : 42 Χλμ. ΑΝΑ της Καρπάθου

Πώς προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου από σεισμό Στο σπίτι διατηρώ σε ένα σακίδιο, κοντά στην έξοδο, ενδεικτικά: ραδιοφωνάκι, νερό, κουτί Πρώτων Βοηθειών, φαναράκι με μπαταρίες, κουβερτούλα, φορτιστή με ηλιοσυλλέκτη, μερικά χρήματα, σφυρίχτρα, ξηρή τροφή και παιδική τροφή αν υπάρχουν παιδιά. Το ονομάζω σακίδιο επιβίωσης!Στερεώνω γερά στους τοίχους, έπιπλα που μπορεί να πέσουν όπως, για παράδειγμα, βιτρίνες και βιβλιοθήκες.Βεβαιώνομαι ότι τα φωτιστικά, οι ανεμιστήρες οροφής, τα κάδρα στους τοίχους είναι καλά στερεωμένα.Κατεβάζω χαμηλά βαριά αντικείμενα.Απομακρύνω οικιακές ή άλλες συσκευές από κοντά σε πόρτες που μπορεί να μετακινηθούν και να φράξουν την έξοδο.Έχω σε προσιτό σημείο πυροσβεστήρα (ή και κουβέρτα πυρόσβεσης), τον συντηρώ σύμφωνα με τις οδηγίες και γνωρίζω τη χρήση του.Εντοπίζω στο χώρο μου ένα γερό έπιπλο κάτω από το οποίο θα καταφύγω αμέσως μόλις νιώσω τον σεισμό και μέχρι να σταματήσει η δόνηση.Προγραμματίζω ποια θα είναι η έξοδος διαφυγής, όταν σταματήσει η δόνηση και την ελέγχω για τυχόν εμπόδια.Επιλέγω ένα ασφαλή τόπο συνάντησης με τους οικείους μου ή τους συναδέλφους μου, ανάλογα. Εκεί θα συναντηθούμε, αν χαθούμε μεταξύ μας!Συζητώ με τους οικείους μου, ή τους συναδέλφους μου, στη δουλειά τα μέτρα προστασίας.Συνεργάζομαι στο χώρο εργασίας μου με τον υπεύθυνο ασφάλειας και υγείας, όπου υπάρχει και συμμετέχω σε ασκήσεις εκκένωσης που γίνονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.Αν είναι δυνατόν κάνω μαθήματα Πρώτων Βοηθειών για να μπορώ να βοηθήσω, αν χρειαστεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό