23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε δυτικά της Κεφαλονιάς αργά το απόγευμα της Δευτέρας (4/3).

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 19:11. Είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν εννέα χιλιόμετρα δυτικά του Άσσου Κεφαλληνίας.

Οι σεισμολόγοι έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, κάνοντας λόγο για δονήσεις που ναι μεν θα είναι διαδοχικές, αλλά θα είναι και ασθενείς. Στην πλειονότητά τους, δε, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την εξέλιξη του φαινομένου.

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα» τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ. «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε», συνέχισε.

«Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε ”σμηνοσειρά”, δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης» πρόσθεσε.

Δείτε παρακάτω τη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά όπως την έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό