17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σεισμός τώρα στο Δομοκό – 4,1 Ρίχτερ η δόνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Δομοκό νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το αρχικό επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα Νότια – Νοτιανατολικά των Φαρσάλων. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 66,5 χιλιόμετρα.

Μετά την αναθεωρημένη εκτίμηση, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στα 12 χιλιόμετρα Ανατολικά – Βορειοανατολικά του Δομοκού, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 79,8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός ήταν σχετικά μεγάλος σε μέγεθος, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τυχόν ζημιές σε κτίρια και σε σπίτια.

Συλλαλητήριο στον Τύρναβο για τον σεισμό στο Δαμάσι

Σημειώνεται εξάλλου ότι τρία χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή Ελασσόνας – Τυρνάβου συμπληρώνονται αύριο και κάτοικοι από το Δαμάσι ακόμη και σήμερα ζούνε σε κοντέινερ.

Έτσι, το μεσημέρι του Σαββάτου κινητοποίηση πραγματοποίησαν στον Τύρναβο οι σεισμοπαθείς της περιοχής, σε ένα συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

«Οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Τυρνάβου δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία. Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό δεν δέχονται να μένουν άλλο σε κοντέινερ και «κίτρινα» σπίτια, να μην έχουν πάρει επαρκείς αποζημιώσεις, να φοβούνται ένα νέο σεισμό. Θέλουν έργα και όχι άλλες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες», ανάφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στ. Τσικριτσής σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι σεισμοπαθείς ακόμη μένουν στα κοντέινερ και χρειάζονται υποστήριξη τρία χρόνια μετά το σεισμό.

Στο πλευρό των σεισμοπαθών στάθηκαν οι βουλευτές Λάρισας κα. Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό