22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σειρά της Samsung να τρολάρει την Apple για το πρότυπο RCS

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google βρήκε ακόμη έναν πολύ ισχυρό συμπαραστάτη στην προσπάθεια της να πείσει την Apple να υιοθετήσει το πρότυπο RCS στην υπηρεσία iMessage, και αυτός δεν είναι άλλος από τη Samsung. Η κορεάτικη εταιρεία δημοσίευσε ένα σύντομο διαφημιστικό σποτάκι – αναφορά στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, με το iPhone να είναι Ιουλιέτα και να μην την αφήνουν οι γονείς της (Apple) να μπλέξει με το RCS.

«Τι τους έφταιξε το πράσινο; Κι εμείς φούσκες είμαστε», θρηνεί ο Ρωμαίος (δηλαδή το Android smartphone) για να συμπληρώσει η Ιουλιέτα (iPhone) πως «όλοι θέλουν να μας δουν μαζί». Η Samsung παίρνει ξεκάθαρα το μέρος της Google και συμπεριλαμβάνει το tagline #GetTheMessage στην διαφήμιση της, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων ενεργειών – πίεσης προς την Apple.

Η τελευταία, πάντως, δεν φαίνεται να καίγεται ιδιαίτερα για όλα αυτά, ειδικά από την στιγμή που δεν έχει εξαναγκαστεί από κάποια αρμόδια αρχή, όπως έγινε για παράδειγμα με το USB-C από την ΕΕ. Εξάλλου, ο Tim Cook είχε δηλώσει πέρυσι το Σεπτέμβριο πως το RCS δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Apple και δεν είναι κάτι που ζητούν οι χρήστες του iPhone.

*RCS: Πρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που επιτρέπει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό