31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

«Σεβόμαστε το Περιστέρι, δεν έχω κάποια εικόνα για τον Γκος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε χωρίς πρόβλημα να πάρει τη νίκη επί του Περιστερίου για τη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, όπου στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Πανιώνιος – Περιστέρι.

Δυστυχώς για τους Πειραιώτες, για ένα ακόμη παιχνίδι, δεν έλλειψαν τα προβλήματα τραυματισμών. Ο λόγος για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό του δικέφαλο. Ο Αμερικανός γκαρντ, δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο παιχνίδι και ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα είναι έτοιμος για να βοηθήσει στον ημιτελικό και ενδεχομένως στον τελικό, αν πάρει την πρόκριση η ομάδα του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, έκανε το δικό του πρώτο σχόλιο μετά τη νίκη της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στον Γουίλιαμς-Γκος, για τον οποίο δεν έχει κάποια εικόνα και θα μιλήσει με τον γιατρό της ομάδας.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Έχουμε μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στο Περιστέρι bwin. Προέρχεται από νίκες και είναι η 3η ομάδα στο πρωτάθλημα. Παίζει πολύ psysical παιχνίδι και είναι μία καλή ομάδα. Δεν έχω κάποια εικόνα για τον Γουίλιαμς-Γκος γιατί ήμασταν στο ματς. Τώρα θα μάθουμε, θα μιλήσω με τον γιατρό της ομάδας.

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα ποτέ δεν είναι εύκολο. Δεν παίρνουμε ποτέ ως δεδομένο οτιδήποτε. Το Περιστέρι προερχόταν απο συνεχόμενες νίκες, δεν είχε να χάσει κάτι, έπαιζε με λιγότερη πίεση από εμάς. Είχε φιζικάλιτι στην άμυνα, πίεση στη μπάλα, γι’ αυτό επρεπε να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, σωστές αποφάσεις, να παίξουμε ομαδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέλει να σε οδηγήσει σε επιθέσεις προς το καλάθι για να κάνεις το λάθος.

Βάλαμε κοντά στους 90 πόντους σε μια άμυνα που σεβόμαστε πολύ. Συγχαρητήρια και στο Περιστέρι και σε εμάς που ήμασταν σοβαροί. Προσπαθούμε να είμαστε φρέσκοι, δυστυχώς ένα σφίξιμο του Γουίλιαμς-Γκος δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουράσουμε περισσότερο τον Γουόκαπ, αλλά αυτή είναι η κατάσταση. Υπάρχει ένα δεδομένο, μέσα στη χρονιά όταν προέρχεσαι απο δύο ευρωπαϊκούς αγώνες, είναι προφανές ότι υπάρχει ελλειψη κινήτρου και ενέργειας, συμβαίνει παντού.

Είναι δύσκολα διαχειρίσιμοι αγώνες, οι παίκτες παίζουν 30-40% κάτω από την ένταση της EuroLeague. Έτσι είναι εύκολο να γίνουν εκπλήξεις, σαφώς και γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Χάνουν παιχνίδια ή τα κερδίζουν στον πόντο. Το πρωτάθλημα βελτιώνεται συνεχώς, υπάρχουν 5-6 ομάδες που είναι σε καλό επίπεδο και ακόμη και οι τελευταίες ενισχύονται. Δεν είμαστε στο επίπεδο του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Φαίνεται και από το ενδιαφέρον του κόσμου και των media. Έχουμε βοηθήσει σαν ομάδα για να ξαναγίνει το μπάσκετ όπως έχει γίνει, με τις πορείες μας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Ξεκάθαρα κακό ότι έχουμε τρία ματς σε τρεις ημέρες, να μην προτρέχουμε ωστόσο. Αυτό δεν γίνεται ούτε με τις εθνικές ομάδες το καλοκαίρι. Το κάναμε και πέρυσι. Για καμία ομάδα δεν είναι νορμάλ. Ας ελπίσουμε ότι θα το περάσουμε αλώβητοι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό