20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΥΠ – Δείτε το νέο Προεδρικό Διάταγμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σημαντική αναδιάρθρωση προχωρά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σε μια προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των συμβατικών και υβριδικών απειλών της σύγχρονης εποχής.

Όλες οι αλλαγές και η νέα δομή της ΕΥΠ αναφέρονται στο νέο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 17/2024) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Απριλίου 2024. Προβλέπονται σημαντικές οργανωτικές αλλά και λειτουργικές αλλαγές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων στην ΕΥΠ συστήνεται Επιτροπή Τεχνολογικής Στρατηγικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές, με το νέο Π.Δ. επέρχεται η πλήρης αναδιάρθρωση της ΕΥΠ στη βάση του ν. 5002/2022, με τον οποίο εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τέθηκαν ιδιαίτερες θεσμικές εγγυήσεις, ενώ παράλληλα τέθηκαν και οι βάσεις για την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ.

Οι αλλαγές στοχεύουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ικανότητας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων εσωτερικών δομών και την εισαγωγή καινοτόμων διαδικασιών, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών στον τομέα της Εθνικής Ασφάλειας.

Οι κύριοι πυλώνες της νέας δομής μπορούν να συνοψιστούν στους εξής:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό