18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σαμαράς: Η συναίνεση στα εθνικά «μυρίζει» συνθηκολόγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αν υπάρχει διάλογος αυτό είναι πάντα κάτι γόνιμο και θετικό. Όταν ακούω τη λέξη «συναίνεση» με τα τρία κόμματα , αυτό μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης και όχι συναίνεσης». Ο Αντώνης Σαμαράς  έστειλε ένα ακόμα μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ερώτηση που δέχθηκε στη διάρκεια του συνεδρίου της «Καθημερινής» με τίτλο: «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά» όταν ρωτήθηκε για μία αποστροφή νωρίτερα της Ντόρας Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο συναίνεσης στα ελληνοτουρκικά των τριών κομμάτων που έχουν κυβερνητική θητεία. 

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για ντροπή όταν ρωτήθηκε για τη δραματική νύχτα των Ιμίων καθώς η Ελλάδα έχασε Έλληνες αξιωματικούς ενώ έδειξε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στη στάση που θα κρατήσει όταν και εφόσον φτάσουν στη Βουλή τα τρία μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Προδώσαμε γενιές αγώνων με αυτή τη συμφωνία και το εννοώ…» είπε. 

Ο αποκαλυπτικός διάλογος με Μέρκελ για το Grexit 

O κ. Σαμαράς αποκάλυψε έναν διάλογο που είχε με την Άγκελα Μέρκελ όταν η τότε καγκελάριος του παρουσίασε στοιχεία για την ελληνική οικονομία προτείνοντας του να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη – το περίφημο σχέδιο Grexit για το οποίο η Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ενημερώσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο. 

«Μου το είπε στα ίσα. Τη σταμάτησα στα ίσα. Είπα δεν θέλω να ακούσω κουβέντα. Θα μείνουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Αυτές είναι τραυματικές εμπειρίες αλλά διεγερτικές να κάνεις αυτό που πρέπει. Μπαίνει μπροστά σου ένα μεγάλο ‘πρέπει’» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός χωρίς να κρύψει την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο οι δανειστές συμπεριφέρθηκαν στην κυβέρνησή του. 

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως ο πολλαπλασιαστής που είχαν υπολογίσει ο δανειστές για το αποτύπωμα των μέτρων που πρότειναν στην Ελλάδα, ήταν λανθασμένος. 

«Ήταν σίγουρη η έξοδος από το μνημόνιο, αλλά οι δανειστές «κλότσησαν» για 900 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε εάν ήταν εκείνοι που εν τέλει τράβηξαν το καλώδιο της κυβέρνησής του από την πρίζα. Και συνέχισε: «Είχαν αντιληφθεί ότι ο Κουβέλης δεν θα ψήφιζε για πρόεδρο και αφού δεν μπορούσαμε να βγάλουμε πρόεδρο, θα ερχόταν ο Αλέξης Τσίπρας όπως έλεγαν οι μετρήσεις και δεν ήθελαν να δώσουν σε εμένα από πριν τη απελευθέρωση από τα μνημόνια και τα λεφτά, για να μη μπορεί μετά ο Τσίπρας έχοντας αυτά να τους κάνει κουμάντο για αυτά που θα ζητούσαν. Το λέω πολύ ωμά αλλά αυτή είναι η αλήθεια…»  

«Έχω βαρεθεί να ακούω για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό μάς λείπει η πυξίδα» είπε κλείνοντας ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσει να λέει την άποψή του και να παρεμβαίνει:  

«Είναι άλλο πράγμα να γράφεις έχοντας μέσα σου την ελευθερία να παρεμβαίνεις γράφοντας και μιλώντας και επομένως να ξεκαθαρίζεις τις θέσεις και τις απόψεις σου δημοσίως και είναι άλλο πράγμα να γράφεις κάνοντας έναν απολογισμό ζωής. Εγώ κάνω το πρώτο και το δεύτερο θα έρθει αργότερα» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό