18.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σίδνεϊ: Αυτός είναι ο δράστης, η στιγμή της σύλληψης -Μαχαιρωμένο μωρό 9 μηνών στο νοσοκομείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σίδνεϊ: Σοκ από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι- Ο δράστης πυροβολήθηκε , δεν φαίνεται τελικά να είχε και συνεργό

Εικόνες από την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κάνουν το γύρο του διαδικτύου και πλέον φαίνεται και το πρόσωπο του δράστη.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε 5 νεκρούς από την επίθεση, ενώ επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος του δράστη, σύνολικά δηλαδή 6 νεκροί από το συμβάν. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μαχαιρωμένο μωρό 9 μηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε σε μια μητέρα και το μωρό της, με το παιδί να υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο.

Αναλυτικότερα, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ, μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν πολλοί άνθρωποι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Αυστραλίας).

Σύμφωνα με πληροφορίες του NCA NewsWire, ένας άνδρας έτρεχε στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο οπλισμένος με μαχαίρι και χτύπησε διερχόμενους πριν πυροβοληθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία πιθανόν ο δράστης να είχε και συνεργό. Το ABC μετέδωσε πως τον αναζητάει η αστυνομία. Ωστόσο ο Guardian έγραψε ότι φαίνεται πως οι αναφορές για έναν πιθανό δεύτερο επιτιθέμενο δεν είναι σωστές. Η αστυνομία σάρωσε το εμπορικό κέντρο διεξάγοντας έρευνες, αλλά τελικά πιστεύει ότι υπήρξε μόνο ένας δράστης.

Οι τραυματιοφορείς έχουν μεταφέρει μέχρι στιγμής αρκετά άτομα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα, ενώ περίοικοι έχουν δει πολλούς ανθρώπους έξω από το εμπορικό κέντρο με αίμα στα ρούχα τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι φέρονται να απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο μετά το περιστατικό.

BREAKING:

Video of Australians fleeing in panic after the Islamist terror attack in Sydney.

Several people stabbed to death.

We don’t have to live like this pic.twitter.com/7pertHlNAq

— Visegrád 24 (@visegrad24) April 13, 2024

Μια αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε κάποιον πεσμένο κάτω τραυματισμένο και προσπάθησε να δει τι συνέβαινε. «Τότε είδαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μας και μετά ακούσαμε έναν πυροβολισμό και ο σύζυγός μου μας έσυρε στο κατάστημα Adairs και μετά πήραμε την κυρία εκεί που προσπαθούσε να κλειδώσει τις πόρτες και μετά δεν μπορούσε να κλειδώσει την μπροστινή πόρτα και έτσι μπήκαμε στο γραφείο, που ήταν όλα κλειδωμένα και μετά μείναμε εκεί μέχρι να έρθει η αστυνομία να μας πάρει».

Ένας άλλος είπε ότι είδαν μια γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα, προσθέτοντας: «Ήταν τρελό, ήταν τρέλα, δεν το περίμενα».

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

Παρακολουθήστε live εικόνα από το σημείο:

Σχετικές ειδήσεις



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό