20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σήμερα το τελευταίο αντίο στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα το μεσημέρι, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και συγχωριανοί θα συνοδεύσουν τον δημοφιλή καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά στην τελευταία του κατοικία και να τον τιμήσουν με το τελευταίο χειροκρότημα. Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στην Εκκλησία του χωριού και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Επιθυμία της οικογενείας του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

«Μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο, ήξερε ότι θα “φύγει”» – «Ήταν παρών για όλους»

«Μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο, ήξερε ότι θα “φύγει”» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοχωρίου, Χρήστος Διαμαντίδης για τον Βασίλη Καρρά τονίζοντας ότι «είναι πολύ δύσκολη μέρα γιατί λείπει ένας συγχωριανός που έδωσε τα πάντα στο χωριό και ενδιαφερόταν πάντα για την κοινωνία». «Όποιος είχε πρόβλημα υγείας, ήθελε να σπουδάσει παιδιά ήταν παρών. Του το λέγαμε και από εκεί και μετά δεν ήθελε να ξέρει κανείς τίποτα».

Πλήθος κόσμου, δάκρυα και συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό

Χθες, Τρίτη, με δάκρυα στα μάτια, συγκίνηση και σιγοτραγουδώντας στίχους από τραγούδια που ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, οι Θεσσαλονικείς, οι βορειοελλαδίτες και όχι μόνον, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο Βασίλη Καρρά, η σορός του οποίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Τρίτης έως και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η οικογένειά του ήταν συντετριμμένη. Φίλοι, συνεργάτες, καλλιτέχνες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικοί και απλοί πολίτες ήταν εκεί, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή.

Στον επικήδειο που εκφώνησε μετά από αίτημα της οικογένειας ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης μίλησε με τρυφερά λόγια για τον φίλο του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά-πουθενά, εδώ θα μείνεις!».

Οι μουσικοί του ήταν εκεί και τον συνόδεψαν στην έξοδό του από την εκκλησία με το «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Πού πας». Με δάκρυα στα μάτια, ο μαέστρος του και συνάδελφοί του που αποτελούσαν την ορχήστρα του, έπαιζαν μαζί του για τελευταία φορά.

Με μπουζούκια, χειροκροτήματα και το «Νύχτα Ξελογιάστρα» το τελευταίο «αντίο»

Μόλις το φέρετρο με τη σορού του καλλιτέχνη εξήλθε από τον ιερό ναό, η ορχήστρα η οποία τον συνόδευε στις εμφανίσεις του έπαιξε κάποιες από τις επιτυχίες του, τα κομμάτια του, «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά» και το πλήθος καρτερικά περίμενε στο προαύλιο σιγοτραγουδήσε μαζί με τους μουσικούς.

Αμέσως μετά έπαιξαν κρητικές και ποντιακές λίρες, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «Αθάνατος» και «Βασίλη ζεις για πάντα».

Η τελευταία επιθυμία του ήταν να γίνει μια συναυλία με 3.000 μουσικούς που θα μπει στο Γκίνες

Ο φίλος του Βασίλη Καρρά και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής, ήταν εκείνος που εκφώνησε χθες τον επικήδειο λόγο και σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε ότι η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Μόνο καλά έχω να θυμάμαι»… τι λένε οι συνεργάτες του για τον Βασίλη Καρρά

Μιλώντας στο Mega ο Σωτήρης Ασαρτζής τόνισε ότι το αγαπημένο του τραγούδι ήταν «όταν τα χρόνια σου περάσουν» και πρόσθεσε «μόνο καλές εμπειρίες έχω να θυμάμαι».

«Σήμερα θα πάμε κομβόι όλοι οι μουσικοί. Θα ξεκινήσουμε στις 9».

Τα τελευταία λόγια του Βασίλη Καρρά στον μαέστρο του: «Δεν μασάω πιτσιρίκο…»

Ο Γιάννης Γκιούρας, μαέστρος του Βασίλη Καρρά, μίλησε στο MEGA για τη σχέση του με τον ερμηνευτή.

«Μας “την έκανε” ο Βασιλάκης με ελαφρά πηδηματάκια, μας έδινε την εντύπωση – γιατί έτσι ήθελε να τον θυμόμαστε – ότι θα είναι δυνατός και θα το ξεπεράσει αλλά δυστυχώς μας άφησε και είμαστε συντετριμμένοι. Τελευταία φορά τον είδα την προηγούμενη βδομάδα, πήγα από το σπίτι του για επίσκεψη και μου λέει: “μαέστρο, πιτσιρίκο, δεν το βάζω κάτω, δεν μασάω, είμαι πολύ καλά, θα το ξεπεράσω, σε έναν μήνα θα περπατήσω”.

Μας έλεγε ότι είχε σκοπό να χτίσει ένα μοναστήρι στο κτήμα του, στο οποίο θα πήγαινε να πάει να ησυχάσει. Το πίστευε ή ήθελε να το πιστέψουμε εμείς. Δεν έδειχνε ότι ήταν ταλαιπωρημένος. Ήταν κλινήρης αλλά με απίστευτη διαύγεια νου. Δεν έδειξε ποτέ ότι περνάει δύσκολα, ότι πονάει», είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό