16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σάλτσμπουργκ: «Ραντεβού» μόνο σε ευρωπαϊκό τελικό, πριν την πρωτάρα ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ίντερ και Σάλτσμπουργκ τίθενται αντιμέτωπες στο Champions League (24/10, 19:45) και το Flash.gr γυρνάει πίσω στην… μοναδική τους επίσημη αναμέτρηση στο παρελθόν, σε έναν ευρωπαϊκό τελικό που απέφερε και μία κόντρα με την «πρωτάρα» ΑΕΚ.

Και οι δύο ομάδες είχαν πάρει οριακές νίκες στο δρόμο προς τον τελικό, ενώ χρειάστηκε να… υποφέρουν για να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα στους επαναληπτικούς. Η Καζίνο Σάλτσμπουργκ (όπως ήταν τότε το επίσημο όνομά της) πέταξε έξω στα ημιτελικά την γερμανική Καρλσρούη, η Ίντερ την Κάλιαρι σε έναν ιταλικό «εμφύλιο» και θα αγωνιζόντουσαν στον τελικό του Europa League (τότε Κύπελλο UEFA) της σεζόν 1993/94.

Τα ματς ήταν διπλά και αμφότερα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Ντένις Μπέργκαμπ ήταν σίγουρα ένας από αυτούς που ξεχώριζε στο ρόστερ των «νερατζούρι» και η πρώτη νίκη στην Αυστρία ήρθε χάρις στο γκολ του Νικολά Μπέρτι, σε μία φάση όπου έπιασαν την αντίπαλη άμυνα στον… ύπνο. Στο άλλο ματς στο Μιλάνο, χρειάστηκε μία στιγμή ατομικής ποιότητας του Βιμ Γιονκ, ο οποίος σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο (1-0), ώστε να πάρουν οι Ιταλοί το τρόπαιο (2-0 συνολικό σκορ).

Σε μία διαφορετική εποχή, παρά την κατάκτηση της 2η τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Ίντερ δεν έλαβε «εισιτήριο» για το επόμενο Champions League, ενώ τερμάτισε και 13η στη Serie A. Η κούρσα προς το τρόπαιο, της είχε στοιχίσει στο πρωτάθλημα. Κάτι, βέβαια, που δεν ίσχυε στην περίπτωση της Σάλτσμπουργκ. Εκείνη σήκωσε τον τίτλο στην Αυστρία, πέταξε για τα… αστέρια και στους ομίλους έμελλε στην 1η αγωνιστική (1994/95) να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο νεοσύστατο Champions League, με το παιχνίδι να λήγει 0-0 στη Βιέννη. Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για αυτόν τον αγώνα ήταν η εξής: Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Βλάχος, Σαραβάκος (72′ Κοπιτσής), Σαβέβσκι, Κωστής, Τσιάρτας, Κασάπης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό