20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σάλος για το Christmas party υπουργού την ώρα του μακελειού στην Πράγα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οξύτατη κριτική δέχεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τσεχίας, Μάριαν Γιουρέτσκα, καθώς δεν ακύρωσε το χριστουγεννιάτικο πάρτι που βρισκόταν σε εξέλιξη στο υπουργείο του, όταν έγινε γνωστή η είδηση για το μακελειό στο πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, στις 21 Δεκεμβρίου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 25.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιουρέτσκα δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κοιτάξει το κινητό του τηλέφωνο τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση. Όπως ανέφερε, «πληροφορήθηκε πλήρως» για το μακελειό με γραπτό μήνυμα που έλαβε στις 6:26 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο Γιουρέτσκα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έφυγε από το πάρτι στις 9 μ.μ., ωστόσο αργότερα παραδέχτηκε ότι επέστρεψε σε αυτό, μετά την έκτακτη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου γύρω στις 11 μ.μ. Για αυτή του την κίνηση, φέρεται να είπε ότι δεν έκρινε σωστά την κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη.

Τσέχος πρωθυπουργός: Ήταν λάθος αλλά «όχι» σε ανασχηματισμό

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα δήλωσε για την υπόθεση του υπουργού Εργασίας ότι «ήταν λάθος και ο Μάριαν Γιουρέτσκα το έχει παραδεχτεί». Ωστόσο, ο Τσέχος πρωθυπουργός φαίνεται να είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις του λαϊκιστικού κόμματος ANO ζήτησε να υπάρξουν συνέπειες, κατηγορώντας τον Γιουρέτσκα ότι έλεγε ψέματα επί εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό