20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σάκκαρη: Παρακαταθήκη η εικόνα, απότοκο τα αποτελέσματα! | Blog – Δημήτρης Οικονόμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει στο Πεκίνο από εκεί που το άφησε σε Γουαδαλαχάρα και Τόκιο, με την εικόνα της να είναι πολύ σημαντικότερη από τα αποτελέσματα, τα οποία ήρθαν ως επιβράβευση. Γράφει ο Δημήτρης Οικονόμου.

Ένας άσος, ένα βολέ στο φιλέ μετά από μεγάλο ράλι και ένα μπάκχαντ στην ευθεία με περίσσεια ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση όταν της δόθηκε η ευκαιρία. Αυτός ήταν ο τρόπος που η Μαρία Σάκκαρη έσβησε τρία break point στο 3ο game του 2ου σετ απέναντι στη Λίντα Φρουχβίρτοβα, απαγορεύοντάς της στην ουσία τις σκέψεις της ανατροπής.

Δε χρειάζεται να δει κανείς κάτι περισσότερο για να αντιληφθεί πόσο καλά νιώθει η ίδια πατόντας στο κορτ το τελευταίο διάστημα και πόσο… αναμενόμενα καλό της έκανε η εβδομάδα της Γουαδαλαχάρα με τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της. Η Ελληνίδα διανύει πλέον τις καλύτερες ημέρες της στο τουρ και θα ήταν άδικο να μην της αναγνωριστεί με τον τίτλο προ δύο εβδομάδων στο Μεξικό.

Ακόμα και το τουρνουά του Τόκιο για τη Σάκκαρη αποτέλεσε πρόοδο. Η Πεγκούλα της έβαλε στοπ στον δρόμο της, μετά από 7 συνεχόμενες νίκες, αλλά ακόμα και η ήττα της ήρθε λόγω της ανωτερότητας της αντιπάλου της εκείνη την ημέρα. Η Σάκκαρη πολλές φορές παραδινόταν δίχως αντίσταση όταν τα πράγματα δεν της πήγαιναν καλά.

Κόντρα στην Πεγκούλα προσπάθησε στο δεύτερο σετ, ξέφυγε με break, πάλεψε αλλά παραδόθηκε, γιατί στο τένις συμβαίνει ο αντίπαλός σου να παίζει καλύτερα. Και εκείνος ο ημιτελικός στο Τόκιο δίχως σερβίς ήταν αδύνατο να κερδηθεί!

Το υπέροχο παιχνίδι της Σάκκαρη

Αν βγάλει κανείς από το κάδρο το παιχνίδι κόντρα στην Πεγκούλα, η Σάκκαρη μετράει 8 νίκες με 16-0 σετ. Σύνολο δηλαδή 16-2 μαζί με τον χαμένο ημιτελικό στην Ιαπωνία. Δεν είναι όμως μόνο όσα μαρτυρούν οι αριθμοί. Αυτοί έρχονται ως απότοκο της εικόνας. Το τένις της Σάκκαρη για να παιχτεί στον απόλυτο βαθμό χρειαζόταν μία ένεση αυτοπεποίθησης, έναν τίτλο.

Αυτήν την περίοδο τα παιχνίδια της, ορίζονται δίχως υπερβολή ως… must watch όσον αφορά το ταμπλό των γυναικών. Ο τρόπος που συνδυάζει την αθλητικότητά της, που βρισκόταν έτσι και αλλιώς στο 100%, με την πίστη στα χτυπήματά της από τη βασική γραμμή, τη μετατρέπουν σε κυρίαρχο στο κορτ.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης είχε έτσι και αλλιώς ένα από τα καλύτερα, φλατ μπάκχαντ στο τουρ, αλλά είναι φανταστικό να το βλέπεις πώς το χρησιμοποιεί σε θέσεις άμυνας, διαλέγοντας τα cross court χτυπήματα. Όπως παραμένει πολύ ευχάριστο στο μάτι να παρακολουθείς τη σιγουριά που αποπνέει, γνωρίζοντας πλέον πότε να επιτεθεί, δίχως υπερβολές. Δεν είναι τυχαία η μικρότερη παραγωγή αβίαστων λαθών, αφού το shot selection έρχεται με υπομονή και χωρίς δεύτερες σκέψεις, που προέκυπταν από τα νεύρα.

Η γλώσσα του σώματος δείχνει πολλά και κυρίως πώς η Σάκκαρη έχει φτάσει να γυρίσει την κατάσταση μετά το US Open. Με το τένις της, αυτό που την έχει φέρει δύο χρόνια στις κορυφαίες του κόσμου. Όταν αυτό έρχεται παρέα με υψηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς, μπορεί να κερδίσει την οποιαδήποτε!

Ο δρόμος για τα Finals

Το παιχνίδι απέναντι στην Ουάνγκ για τους «16», αν όλα κυλήσουν ομαλά θα φτάσει στα χέρια της. Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη δείχνει ότι θα βρίσκεται στα φετινά Finals, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσει μέσα από… λάβα. Και αυτό παρόλο που αυτήν τη στιγμή πρέπει να υπερκαλύψει τη διαφορά. Αν φτάσει στον τελικό του τουρνουά στο Πεκίνο θα πάρει κεφάλι από τις τρεις που έχει τώρα μπροστά της, Ζαμπέρ, Μούχοβα, Βοντρούσοβα.

Αν κατακτήσει τον τίτλο ούτε λόγος, με ένα ακόμα τουρνουά 500άρι να απομένει την ερχόμενη εβδομάδα. Βέβαια με τη Μούχοβα εκτός αγώνων, πολύ πιθανό να προκριθεί και η ένατη του race, όμως αυτό για τη Σάκκαρη δεν αρκεί. Διότι έφτασε μετά το US Open ως εδώ με το τένις της. Και με το τένις της θα προκριθεί στους τελικούς.

Σημείο κλειδί αποτελεί ο προημιτελικός, όπου θα παίξει κόντρα σε Κουντερμέτοβα ή Γκοφ. Και οι δύο σε εξαιρετική κατάσταση, με την Γκοφ να κουβαλά πλέον έναν Major τίτλο στο βιογραφικό της. Όμως τέτοια παιχνίδια θα κληθεί να κερδίσει αν βρεθεί στα Finals. Και καλώς ή κακώς, η Σάκκαρη γνωρίζει πώς να κερδίζει μεγάλα παιχνίδια, όσο και αν αυτό δεν της αναγνωρίζεται στον βαθμό που πρέπει. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα H2H που έχουν μεταξύ τους οι τενίστριες οι οποίες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο Top-10.

Αυτή έρχεται και ως η τελευταία απόδειξη της σεζόν (μαζί με το προσωπικό ρεκόρ που κουβαλά από πέρσι και τώρα έχει 37) που εδώ και έναν μήνα πάει να κλείσει με τον πιο θετικό τρόπο. Με παρακαταθήκη αυτήν την εικόνα σιγουριάς που θα δώσει την ελπίδα σε ένα ακόμα καλύτερο 2024…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό