16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ρώσικο «δάκτυλο» πίσω από τα αντισημιτικά σύμβολα στο Παρίσι βλέπουν οι Γάλλοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα αστέρια του Δαβίδ που βρέθηκαν σχεδιασμένα με σπρέι σε κτίρια στην περιοχή του Παρισίου τον περασμένο Οκτώβριο, εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ήταν μέρος μιας επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde.

Δεκάδες χαραγμένα μπλε Αστέρια του Δαβίδ εντοπίσθηκαν στις προσόψεις κτιρίων στο Παρίσι και στα προάστια. Ένα ζευγάρι Μολδαβών συνελήφθη και ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός, ένας φιλορώσος Μολδαβός επιχειρηματίας, ταυτοποιήθηκε. Τον Νοέμβριο, η Γαλλία καταδίκασε επίσης τη «ρωσική ψηφιακή ανάμειξη» στην υπόθεση αυτή.

Οι επιθέσεις

Σημειώνεται ότι προβληματισμό είχαν προκαλέσει οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, είχε αναρτήσει στα social media φωτογραφίες από σπίτια και επιχειρήσεις Εβραίων στο Παρίσι, στα οποία κάποιοι ζωγράφισαν το Άστρο του Δαυίδ.

Έγραψε: «Στο Παρίσι, τα εβραϊκά καταστήματα έχουν επισημανθεί με τα αστέρια του Δαυίδ. Σαν να μην έχουν περάσει 80 χρόνια. Η απόσταση μεταξύ της σφαγής στο κιμπούτς Μπέρι και των δρόμων του Παρισιού είναι μικρότερη απ’ ό,τι νομίζετε. Ναι, η Δύση είναι η επόμενη. Το Ισραήλ καταπολεμά τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία στα σύνορά του. Αν δεν σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο εδώ και τώρα, θα έχουμε αυτές τις σφαγές στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Έχουμε μόνο μία επιλογή: την απόλυτη νίκη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό