17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ρόμα και…πάσης Ευρώπης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρόμα πήρε την πρόκριση, για τους «16» του Conference League, αφού απέκλεισε την μόνιμη, πια, αντίπαλό της, Φέγενορντ, στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 συνολικό σκορ, 4-2 πέν.), έχοντας ήρωα τον 24χρονο κίπερ της, Σβίλαρ.

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι αποφάσισε να ξεκινήσει τον Σέρβο στα τρία τελευταία παιχνίδια και δεν το μετάνιωσε. Είχε δύο συνεχόμενες επεμβάσεις, στις εκτελέσεις των Χάντσκο και Γιάχανμπανσκ και έστειλε τους Ρωμαίους στην επόμενη φάση. Η Φέγενορντ ηττήθηκε άλλη μία φορά απ’ την ίδια ομάδα. Πέρσι είχε αποκλειστεί στη ίδια φάση, έπειτα από παράταση, ενώ πρόπερσι έχασε τον πρώτο τελικό του Conference League, με 1-0.

Με αυτην την πρόκριση στους, η Ρόμα έπιασε μία επίδοση, που λίγοι θα διέκριναν, τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που έχει δέκα συνεχόμενες προκρίσεις (απ’ το 2014), στη φάση των «16», σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετρώντας και μία κατάκτηση (Conference League 2022).

Η συνέχεια την βρίσκει αντιμέτωπη με την Μπράιτον στο, ίσως, πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του Europa League. Δεν είναι το απόλυτο φαβορί, φέτος, αλλά το σύνολο του Ντε Ρόσι είναι αποφασισμένο για μια ακόμα ευρωπαϊκή διάκριση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό