21.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ρωσικός πύραυλος έπληξε φορτηγό – πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού: Ενας νεκρός και τέσσερις τραυματίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενας νεκρός και τέσσερις τραυματίες φέρεται να είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός  του χτυπήματος με ρωσικό πύραυλο φορτηγού πλοίου με σημαία Λιβερίας από την Κίνα κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Οδησσού.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KMAX RULER 91.900-dwt (κατασκευής 2009) που χτυπήθηκε από πύραυλο ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο καπετάνιος του πλοίου ενώ τραυματίστηκαν τρεις Φιλιππινέζοι ναυτικοί μέλη του πληρώματος και ένας λιμενικός.

Το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα που προοριζόταν για την Κίνα, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσα, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας. Ειδικοί σε θέματα πολέμου δεν αποκλείουν ο ρωσικός πύραυλος να προσελκύστηκε από τον ασύρματο που λειτουργούσε στο πλοίο.

Η Ουκρανία μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τη Μαύρη θάλασσα κατάφερε να δημιουργήσει έναν εναλλακτικό διάδρομο από τότε, προστατευόμενο από τα δικά της όπλα. Περισσότερα από 65 πλοία έχουν ήδη φύγει από την Ουκρανία στο πλαίσιο του διαδρόμου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό