23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ρωσική ρουλέτα το παρκάρισμα στην Αθήνα αν δεν έχεις κάλυψη τρομοκρατικών ενεργειών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικά δεν υπάρχει ασφαλές σημείο για να αφήσει κανείς το αυτοκίνητο του στην Αθήνα, αφού δεκάδες είναι τα περιστατικά που ανά τακτά χρονικά διαστήματα οχήματα  βανδαλίζονται από αγνώστους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα δυο είναι τα σημεία που η στάθμευση σε αυτά μοιάζει με ρωσική ρουλέτα.

Ποια είναι αυτά; Η γεωπονική σχολή στην λεωφόρο Αθηνών και στην ιερά οδό και φυσικά η πανεπιστημιούπολη στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι  τις προηγούμενες ώρες  οχήματα καταστράφηκαν στην πανεπιστημιούπολη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα λεωφορεία που στάθμευαν στην λεωφόρο Αθηνών παραδόθηκαν στις φλόγες. Στις παραπάνω περιοχές, αν προστεθεί και η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, τότε τα σημεία που είναι επίφοβα για καταστροφές αυξάνονται.

 Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ιδιοκτήτης οχήματος που δεν έχει ασφάλιση που καλύπτει τρομοκρατικές ενέργειες κ.λπ. είναι έρμαιο κακόβουλων ενεργειών. Ωστόσο θέλει προσοχή στα ψιλά γράμματα της σύμβασης που θα υπογράψετε με την ασφαλιστική, ώστε να περιλαμβάνονται βανδαλισμοί από αγνώστους κλπ.

Ας δούμε τι λέει ένα συμβόλαιο που περιλαμβάνει καλύψεις από τέτοιες ενέργειες: «Η ασφαλιστική κάλυψη περιλαµβάνει µόνο τις ζηµιές που θα προκληθούν στο ασφαλισµένο όχηµα από πυρκαγιά, έκρηξη, οι οποίες οφείλονται άµεσα ή έµµεσα σε τροµοκρατικές ή κακόβουλες ενέργειες τρίτων, οχλαγωγίες, διαδηλώσεις, απεργίες και στάσεις. Τροµοκρατικές είναι οι οργανωµένες, βίαιες και παράνοµες ενέργειες µε πολιτικά κίνητρα. Οχλαγωγία είναι η συνάθροιση µεγάλου πλήθους ατόµων µε αποτέλεσµα τον ενοχλητικό θόρυβο.

Διαδήλωση είναι η µαζική, δηµόσια και οργανωµένη προβολή ενός αιτήµατος. Απεργία είναι η σκόπιµη αναστολή της εργασίας που γίνεται από ένα σύνολο ανθρώπων µε σκοπό τη διαφύλαξη ή προαγωγή των συµφερόντων που συνδέονται µε την εργασιακή τους θέση ή τη γενικότερη κοινωνική διάσταση της θέσης τους. Στάση εργασίας είναι η αναστολή παροχής εργασίας που διαρκεί συνήθως για λιγότερο από ότι το ηµερήσιο ωράριο εργασίας και πραγµατοποιείται για ορισµένο συλλογικό αγωνιστικό σκοπό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό