18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν προς τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ- Αναπτύχθηκαν F-16 από Ολλανδία και Δανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ολλανδία και η Δανία ανέπτυξαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 τη Δευτέρα καθώς δύο ρωσικά βομβαρδιστικά πλησίαζαν τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.

Αφού αναγνωρίστηκαν πάνω από τη Δανία κι ενώ όδευαν προς την Ολλανδία, τα ρωσικά αεροπλάνα γύρισαν πίσω χωρίς να βγουν από τον διεθνή εναέριο χώρο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας, δύο ολλανδικά αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν και ήταν έτοιμα να φυλάξουν την περιοχή ευθύνης της Ολλανδίας μετά από συναγερμό στις 7:19 π.μ. τοπική ώρα. «Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, αλλά το σημερινό περιστατικό καταδεικνύει τη σημασία της ταχείας ανάπτυξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της Δανίας ανέπτυξε επίσης τα δικά της F-16 για την αναγνώριση των αεροπλάνων, αλλά οι Ρώσοι παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της δανικής Διοίκησης Άμυνας.

Η Ολλανδία και το Βέλγιο παρακολουθούν εναλλάξ τον εναέριο χώρο της περιοχής Μπενελούξ, με την ολλανδική αεροπορία να έχει την ευθύνη από τα μέσα Απριλίου. Η ολλανδική μάχιμη διοίκηση βρίσκεται σε επαφή με το Κέντρο Συνδυασμένης Αεροπορικής Επιχείρησης στο Ούντεμ της Γερμανίας, το αρχηγείο του ΝΑΤΟ  για την επιτήρηση εναέριου χώρου στη Βορειοανατολική Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό