16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ρωσία- Καντίροφ: Στέλνει Τσετσένους κατά της Wagner με «σκληρές μεθόδους» – Ποιοι στηρίζουν Πούτιν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε σήμερα ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, αλλά και να χρησιμοποιήσουν σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Καντίροφ σε μία ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως “μία πισώπλατη μαχαιριά” καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε “προκλητικές ενέργειες”.

Στήριξη σε Πούτιν από αξιωματούχους ρωσικών δυνάμεων κατοχή στην Ουκρανία

Οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στις περιοχές της Ουκρανίας, που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχουν προσαρτηθεί, εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως και σε αυτές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, δηλώνουν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους που αναρτήθηκαν στο Telegram ότι οι αντίστοιχες περιοχές τους είναι «με τον Πρόεδρο!».

Στηρίζουν Πούτιν Μεντβέντεφ και οι πρόεδροι Δούμας και άνω Βουλής

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Να υποστηριχθεί ο Πούτιν ζήτησαν επίσης οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Οι βουλευτές της Δούμα (…) υποστηρίζουν την συσπείρωση των δυνάμεων και υποστηρίζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Telegram ο πρόεδρος της κάτω βουλής Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

«Η ισχύς» της Ρωσίας βρίσκεται στην «ενότητα (…) και στην ιστορική μας έλλειψη ανοχής στις προδοσίες και τις προκλήσεις», υπογράμμισε παράλληλα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό