24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ρουκέτες σε Αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίθεση με τέσσερις ρουκέτες δέχθηκε η βάση Αΐν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη του διεθνούς συνασπισμού σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας.  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς , έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση επιθέσεων εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι βάσεις που φιλοξενούσαν στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού γίνονταν συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες και drones. Ωστόσο, από το καλοκαίρι το 2022 οι επιθέσεις αυτές είχαν καταλαγιάσει. Συνήθως σε τέτοιες επιθέσεις δεν ακολουθούσε ανάληψη ευθύνης. Οι ΗΠΑ απέδιδαν την ευθύνη σε οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί και άλλοι 1.000 στρατιωτικοί από χώρες-μέλη του διεθνούς συνασπισμού σταθμεύουν σήμερα σε τρεις βάσεις των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό