25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Ροντέο» στην Καισαριανή, πήρε… χρυσό τρίποντο με Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός πήρε μία συγκλονιστική νίκη στην Καισαριανή με 3-2 απέναντι στην Κηφισιά, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από ένα ημίχρονο. Τρομερή «ματσάρα» με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σκοράρει το… χρυσό γκολ της ομάδας του στο 86ο λεπτό!

Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι ανέβηκαν στους 35 βαθμούς και (προσωρινά) είναι στο -5 από την κορυφή της Super League 1, εν αναμονή και του ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (14/01, 20:30). Τελευταίοι παραμένουν οι «νεοφώτιστοι» με 12 βαθμούς, στην ισοβαθμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το… άνετο 2-0 και το δράμα στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά το πρώτο μέρος, ήλεγξε απόλυτα την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 11ο λεπτό με μια υπέροχη συνεργασία. Ζοάο Καρβάλιο, Κώστας Φορτούνης και Γιώργος Μασούρας άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και ο τελευταίος την έστειλε… συστημένη στο απέναντι «παραθυράκι» της εστίας για το 1-0.

Ο Τζουλιάν Μπιανκόν ανέκοψε μία σπουδαία ευκαιρία της Κηφισιάς στο 27′ με τον Ματέους Σάντος και ο Βραζιλιάνος έκανε χέρι δέκα λεπτά αργότερα μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Φραν Ναβάρο άνοιξε «λογαριασμό» με τους «ερυθρόλευκους», ευστοχώντας και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ.

Καθοριστική η φάση του 45ου λεπτού, αφού ο Παναγιώτης Ρέτσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα!

Από την εκτέλεση φάουλ, ο Κώστας Τζολάκης απομάκρυνε την μπάλα και ο Ιβάν Μιλίτσεβιτς σούταρε από μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ώστε να μειώσει σε 2-1 και να δώσει στην ομάδα του την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, αγωνιζόμενη και με παίκτη παραπάνω στο δεύτερο 45λεπτο.

«Ροντέο»… και το 2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ήταν και αυτό… δραματικό. Ο Μασούρας σκόραρε στο 52ο λεπτό, μετά από κεφαλιά του Ροντινέι και δική του επαφή με την μπάλα, όμως, ο VAR υπέδειξε στον διαιτητή πως χρησιμοποίησε το χέρι του και το γκολ ακυρώθηκε.

Δέκα λεπτά αργότερα (62′), η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπιανκόν και ο Οζέγκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη. Ο Σέρβος επιθετικός νίκησε τον Τζολάκη για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να φτάσει τα 7 γκολ φέτος στη Super League, ένα παραπάνω δηλαδή απ’ όσα είχε πέρυσι σε όλη τη σεζόν με τον Βόλο.

Ο Ολυμπιακός έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο 69ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ αυτή τη φορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι στο 82ο λεπτό, ο διαιτητής υπέδειξε πως υπήρχε οφσάιντ στη φάση και κατάφεραν τέσσερα λεπτά μετά να κάνουν το 3-2 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Ζέλσον Μαρτίνς, που μπήκε λίγο νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή, σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας και ο Μαρκοινός φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κηφισιά (Ν. Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Γκόμπελιτς, Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (56′ Κλωναρίδης (79′ Κωνσταντακόπουλος), Πέιος, Μπιφουμά, Ματέους Κρισιούμα, Οζέγκοβιτς.

Ολυμπιακός (Κ. Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Κίνι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ροντινέι, Καρβάλιο, Μαντί Καμαρά, Μασούρας, Φορτούνης (89′ Ορτέγκα), Ποντένσε (46′ Ντόη), Ναβάρο (65′ Ελ Αραμπί).

Οι σπουδαιότερες φάσεις του αγώνα

-90+3′ Ο Ματέους Σάντος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και αποβλήθηκε. Και οι δύο ομάδες συνεχίζουν με 10 παίκτες.

-90′ Ο 4ος διαιτητής υπέδειξε πως θα υπάρξουν 10 λεπτά καθυστερήσεων, ενώ ο Κωνσταντακόπουλος χάνει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 3-3, με το πλασέ του να περνάει εκατοστά άουτ.

-86′ Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι στο 82ο λεπτό, ο διαιτητής υπέδειξε πως υπήρχε οφσάιντ στη φάση και κατάφερε τέσσερα λεπτά μετά να κάνει το 3-2 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Ζέλσον Μαρτίνς, που μπήκε λίγο νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή, σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας και ο Μαρκοινός φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

-72′ Το γκολ, ωστόσο, των «ερυθρολεύκων» ακυρώνεται ξανά, αυτή τη φορά για οφσάιντ. Μετά από τρία λεπτά ελέγχου στο VAR, η υπόδειξη είναι πως το γκολ είναι αντικανονικό κι έτσι το 2-2 παραμένει.

-69′ Ο Ολυμπιακός επανέρχεται μπροστά στο σκορ (3-2)! Ο Καρβάλιο σέντραρε από τα δεξιά, βρήκε στη μικρή περιοχή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που είχε περάσει στο 65′ ως αλλαγή, και ο Μαροκινός με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Πειραιώτες.

-66′ Οι φίλοι του Ολυμπιακού προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν την ομάδα τους και αρκετοί έχουν βρεθεί μέχρι και… πάνω στα βράχια, περιφερειακά του γηπέδου.

-64′ Ο Οζέγκοβιτς παρέμεινε ψύχραιμος, περίμενε τον Τζολάκη να πέσει και ισοφαρίζει σε 2-2 για την Κηφισιά! Αυτό είναι το 7ο φετινό του γκολ, πέρυσι σε όλη τη σεζόν με τον Βόλο είχε σκοράρει 6 φορές.

-62′ Η Κηφισιά κερδίζει πέναλτι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιφουμά και χέρι του Μπιανκόν. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και ο Όνιεν Οζέγκοβιτς ετοιμάζεται να αναλάβει την ευθύνη.

-52′ Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Γιώργο Μασούρα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι! Από την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ροντινέι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Μασούρα και κατέληξε στα δίχτυα. Μετά από παρέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε αφού ο εξτρέμ των Πειραιωτών χρησιμοποίησε το χέρι του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σύμφωνα με τον Video Assistant Referee.

-45+1′ Η Κηφισιά μειώνει στο σκορ σε 2-1 ακριβώς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους! Από την εκτέλεση φάουλ, ο Τζολάκης απομάκρυνε με τις γροθιές, ενώ συγκρούστηκε στον αέρα με τον Μαντί Καμαρά, και ο Ιβάν Μιλίτσεβιτς με ένα φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους «νεοφώτιστους».

-45′ Τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ολυμπιακό, αφού ο Παναγιώτης Ρέτσος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Ο Έλληνας αμυντικός αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες για χτύπημα σε εναέριες μονομαχίες και ο διαιτητής τον έστειλε στα αποδυτήρια και οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν το ματς με 10 παίκτες!

-39′ Ο Φραν Ναβάρο… ξεγελάει τον Κρίστινσον και ανοίγει «λογαριασμό» με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ κάνει το 2-0, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ισπανού φορ.

-37′ Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι, έπειτα από χέρι του Ματέους Σάντος εντός της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Μανούχος, δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί δεύτερη φορά και έδειξε αμέσως την «άσπρη βούλα». Ο Φραν Ναβάρο ετοιμάζεται να το εκτελέσει.

-27′ Τεράστια ευκαιρία για την Κηφισιά, αλλά ο Μπιανκόν έκανε μία καθοριστική παρέμβαση. Οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα και ωραία στην αντεπίθεση, ο Ίλιεφ έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ματέους Σάντος με μία υπέροχη κάθετη πάσα, όμως ο Γάλλος αμυντικός τον πρόλαβε και πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.

-11′ Καταπληκτική συνεργασία και 1-0 ο Ολυμπιακός στην Καισαριανή με τον Γιώργο Μασούρα! Ο Έλληνας εξτρέμ άλλαξε γρήγορα την μπάλα και σε κλειστό χώρο με τους Φορτούνη και Καρβάλιο και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», ο οποίος ήταν… συστημένος για το «παραθυράκι» της εστίας του Κρίστινσον.

-2′ Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς, αλλά το πλασέ του Μπιανκόν από την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ήταν αδύναμο.

-1′ Σέντρα στην αναμέτρηση της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό και μέσω του flash.gr έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του αγώνα!

– Από την άλλη μεριά, η Κηφισιά μετράει αρκετές απουσίες και ο Ντέιβιντ Νίλσεν έχει στην ενδεκάδα του τους εξής ποδοσφαιριστές: Κρίστινσον, Γιάννης Μασούρας, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Ιπαλίμπο, Πέιος, Ίλιεφ, Μπιφουμά, Ματέους Σάντος και Οζέγκοβιτς.

– Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει πραγματοποιήσει πέντε αλλαγές συγκριτικά με το ματς Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό (10/01, 1-1), έχοντας προφανώς υπόψιν του και τον επαναληπτικό (17/01). Ο Κώστας Φορτούνης και ο Ντανιέλ Ποντένσε φοράνε φανέλα βασικού, ενώ ο Κώστας Τζολάκης αγωνίζεται αντί του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

– Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό είναι οι: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Αραμπί, Αλεξανδρόπουλος, Γιόβετιτς, Ντόη και Μπρίνιτς. Ταυτόχρονα, σε αυτόν της Κηφισιάς κάθονται οι: Αναγνωστόπουλος, Αντερέγκεν, Κωνσταντακόπουλος, Νίνης, Πάρρας, Σμπώκος, Σπίνος, Κλωναρίδης, Σολόα.

– Απομένουν μερικά λεπτά μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», την έδρα στην οποία αγωνίζεται η Κηφισιά και οι δύο ομάδες έχουν γνωστοποιήσει τις ενδεκάδες με τις οποίες θα παραταχθούν.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Καισαριανή απέναντι στην Κηφισιά για την 18η αγωνιστική της Super League και επιθυμεί να επιστρέψει στις νίκες μετά από τέσσερα παιχνίδια και να μειώσει την απόστασή του από την κορυφή της βαθμολογίας. Φυσικά, το flash.gr δίνει το «παρών» και σας μεταφέρει παλμό και όλες τις εξελίξεις!

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει και τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο… πίσω μέρος του μυαλού του την Τετάρτη (17/01) απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1 το πρώτο ματς) και ενδέχεται να πραγματοποιήσει εκτεταμένο ροτέισον και αρκετές αλλαγές συγκριτικά με την αναμέτρηση στη «Λεωφόρο».

Ο Σαντιάγκο Έσε είναι τιμωρημένος και έχει δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του κόντρα στην Κηφισιά, ενώ ο Πεπ Μπιέλ είναι τραυματίας. Παράλληλα, δεν υπολογίζονται οι Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Ομάρ Ρίτσαρντς, αφού αμφότεροι προφυλάσσονται μετά από ενοχλήσεις που αισθάνθηκαν στον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Από την μεριά της Κηφισιάς, η ομάδα του Ντέιβιντ Νίλσεν έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών και αναζητά μία νίκη, που θα την «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της Super League. Ο Δανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένος Αλμπέρτο Μποτία, Ανδρέα Τετέι και Λόικ Λαντρ, όπως και τους τραυματίες, Παναγιώτη Πρίτσα, Μόργκαν Σνάιντερλαν, Λούκα Τσάπαν και Αντώνη Παπασάββα.

Εντός της αποστολής είναι για πρώτη φορά στο 2024 ο Σωτήρης Νίνης, τη στιγμή που το ίδιο ισχύει και για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «νεοφώτιστων», τον Ιβάν Μιλίτσεβιτς, που ήρθε από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό