18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρομαντικό δείπνο σε αρχαία φυλακή; Με 200 ευρώ μπορείς και εσυ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πιο ερωτική μέρα του χρόνου, πλησιάζει. Οι βαθιά συνεσταλμένοι, οι «φρεσκοχωρισμένοι» και οι «αντικαταναλωτές», πιθανώς θα απέχουν από την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Οι υπόλοιποι, όμως, και κυρίως τα περισσότερα ζευγάρια της καθημερινής, σύγχρονης ζωής θα ψάχνουν τι μπορούν να κάνουν. Οι πρώτες σκέψεις πάνε σε δείπνα, σινεμά ή ρομαντικές και ήσυχες συναντήσεις. Οι πιο ανατρεπτικοί, βρίσκουν άλλους τρόπους. Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα δείπνο σε μια αρχαία φυλακή με μόλις 200 ευρώ;

Στις 14 Φεβρουαρίου η περιβόητη φυλακή της Οξφόρδης στη Βρετανία θα ανοίξει τις πύλες στο κοινό και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο, προσφέροντας τη δυνατότητα στα ζευγάρια να φάνε σε αρχαία μπουντρούμια και στα κελιά  διαβόητων εγκληματιών, όπως των Mary Blandy ή Anne Greene.

Το κτίριο χτίστηκε το 1073 και λειτούργησε ως ιατρικό φρούριο, ενώ υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια του αγγλικού εμφυλίου πολέμου από το 1642 έως το 1651. Μετατράπηκε σε φυλακή το 1785 και λειτουργούσε μέχρι το 1996, ενώ τον 21ο αιώνα έγινε τουριστικός προορισμός με escape rooms.

Σύμφωνα με τη New York Post, φέτος, οι υπεύθυνοι προσφέρουν τη δυνατότητα στους ερωτευμένους να φάνε εκεί, αρκεί να κάνουν κράτηση, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ για δείπνο σε απλό κελί και μπορεί να φτάσουν τα 215 ευρώ για ραντεβού σε μια νορμανδική κρύπτη 900 ετών.

Το πλούσιο μενού

Το τραπέζι θα φωτίζεται από κεριά σε κηροπήγιο και θα είναι στολισμένο με κόκκινα τριαντάφυλλα. Το ορεκτικό θα περιλαμβάνει τάρτα ντομάτας με μαύρο σκόρδο και παρμεζάνα, ενώ θα συνοδεύεται από κράκερς.

Για κυρίως πιάτο, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μοσχάρι, πιροσκί ή λάχανο με miso. Παράλληλα, υπάρχει και χορτοφαγική επιλογή, που είναι σουφλέ τυριού ή τερίνα πράσου.

Όσον αφορά το επιδόρπιο, θα υπάρχει πουτίγκα με μους λευκής σοκολάτας με παντεσπάνι φιστικιού και βατόμουρα, αλλά και ένα μπουκάλι prosecco.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό