16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ριζική ανανέωση για το Dacia Spring το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το 2021 οπότε και λανσαρίστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά, το Dacia Spring έχει πουλήσει  πάνω από 100.000 αυτοκίνητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρία έχει εντοπίσει και καλύπτει με το συγκεκριμένο μοντέλο μία ανάγκη. Είναι προφανώς η ανάγκη για προσιτή, αστική κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων και η πρόταση της Dacia ενώ ήδη έχει κερδίσει την αποδοχή του αγοραστικού κοινού μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Όπως δείχνουν όλα, αυτό είναι προγραμματισμένο για το 2024 οπότε το Dacia Spring θα φρεσκαριστεί και θα εκμοντερνιστεί.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό αλλά ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Da Durand, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι το Spring πρέπει να αλλάξει “ώστε να εκφράζει περισσότερο αυτή την τάση στα ηλεκτρικά”. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε δραστικές αλλαγές στον χαρακτήρα, την φιλοσοφία ή το στιλ του Spring καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για κάτι περισσότερο από ένα facelift, όσο εκτεταμένο κι αν είναι, αλλά ο εκσυγχρονισμός του μικρού, προσιτού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Dacia θα είναι ουσιαστικός. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν ταιριάζουν στην Dacia άλλωστε. Οπότε περιμένουμε από το ανανεωμένο Spring να διατηρήσει τον χαρακτήρα και την εμφάνιση του λιλιπούτειου SUV με τις ξεκάθαρες γραμμές, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα πλαστικά προστατευτικά στην περίμετρο του αμαξώματος αλλά ταυτόχρονα, περιμένουμε την ενσωμάτωση στοιχείων από την τελευταία εκδοχή της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, νέα φωτιστικά σώματα, νέα χρώματα και σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος και πιθανώς, νέα διακοσμητικά.

Περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει η Dacia με την καμπίνα και τα μηχανικά του Spring. Να δούμε πώς μπορεί να αναβαθμίσει το μοντέλο παραμένοντας πιστή στην φιλοσοφία και το modus operandi της. Μεγαλύτερες ή/και πιο σύγχρονες οθόνες; Νέα υλικά; Νέες τεχνολογίες; Και πώς όλα αυτά θα επηρεάσουν την τιμή του μοντέλου γιατί όλοι καταλαβαίνουμε, συμπεριλαμβανομένης της Dacia, ότι αυτή είναι πολύ σημαντικό selling point. Πρόσφατα το Spring έγινε διαθέσιμο και με έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα αλλά αν ζητάς από τον επικεφαλής της Dacia, Denis Le Vot να σου πει τι θα έκανε διαφορετικά αν εξέλισσε από την αρχή το Spring, η απάντηση θα ήταν ότι “θα έκοβε την μπαταρία στην μέση” αφού το μέσο Spring στην Ευρώπη διανύει κατά μέσο όρο 15-20 χιλιόμετρα την ημέρα. Αυτό δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η εταιρία στο μέλλον…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό