16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ χειμερινής μεταγραφικής δαπάνης η Premier League

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Premier League κατέρριψε το ρεκόρ μεταγραφικών δαπανών για χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δαπανώντας συνολικά 440 εκ. λίρες (487 εκ. ευρώ) και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ (430 εκ. λίρες), από τον Ιανουάριο του 2018.

Μόνο η Τσέλσι, υπό την ιδιοκτησία του Αμερικανού επιχειρηματία Τοντ Μπόελι πια, ξόδεψε σχεδόν 180 εκ. λίρες (περίπου 204 εκ. ευρώ) για να φέρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Μιχάιλο Μούντρικ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (περίπου 100 εκ. ευρώ) και τους Νταβίντ Φοφανά, Μπενουά Μπαντιασίλ, Ζοάο Φέλιξ (δανεικός), Αντρέι Σάντος και Νόνι Μαντουέκε.

Σε μια άλλη από τις μεγάλες μεταγραφές του Ιανουαρίου, η Λίβερπουλ απέσπασε την υπογραφή του Ολλανδού διεθνή επιθετικού Κόντι Χάκπο, ο οποίος διακρίθηκε ιδιαίτερα στο Μουντιάλ του Κατάρ και κόστισε στους «Κόκκινους» περίπου 50 εκ. ευρώ.

Όλα αυτά ενώ η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα, τουτέστιν το μεταγραφικό κόστος ενδέχεται να σημειώσει νέα εκτίναξη.

Πέρυσι, οι δαπάνες μια εβδομάδα πριν το τέλος της προθεσμίας ανήλθαν στις 105 εκ. λίρες, φτάνοντας τελικά στις 295 εκ. (334 εκατομμύρια ευρώ) με το κλείσιμο.

«Η άφιξη νέων ιδιοκτητών και η διαθεσιμότητα οικονομικών πόρων για τη δαπάνη μεγάλων ποσών για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης συνεχίζουν να συμβάλλουν σε επίπεδα ρεκόρ δαπανών», εξήγησε ο Κάλουμ Ρος, αναπληρωτής διευθυντής του ομίλου Deloitte’s Sports Business.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, αυτές οι επενδύσεις αντικατοπτρίζουν την ανάκαμψη των οικονομικών των συλλόγων, μετά την ανάσχεση που είχε προκαλέσει η πανδημία της Co-19.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό