18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ πωλήσεων για τα foldable smartphones στο τρίτο τρίμηνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της DSCC (Display Supply Chain Consultants), τα foldable smartphone πέτυχαν πωλήσεις ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος – Σεπτέμβριος). Σε αυτές τις επιδόσεις συνέβαλε, προφανέστατα, η κυκλοφορία των Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5 από τη Samsung. Ο αυξημένος ανταγωνισμός, όμως, από πλευράς Κίνας, έπαιξε επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι πωλήσεις των foldable, λοιπόν, εκτινάχθηκαν κατά 215% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και 16% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022, φτάνοντας τις 7 εκατομμύρια μονάδες και ξεπερνώντας κατά πολύ τα 6,1 εκατομμύρια του προηγούμενου τριμήνου.

Το μερίδιο αγοράς της Samsung ήταν 72%, το οποίο είναι εντυπωσιακό αλλά μικρότερο από το 86% της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Ακολουθούν η Huawei με 9% και η Honor με 8%. Η Samsung είχε επίσης τα δύο μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – το Z Flip 5 είχε το 45% της αγοράς ενώ το Fold 5 κατέλαβε μερίδιο 24%. Το Mate X3 της Huawei και το Magic V2 της Honor είχαν 6%.

Το τέταρτο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος), η DSCC αναμένει ότι οι πωλήσεις foldable smartphone θα μειωθούν κατά 35% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο, ενώ θα αυξηθούν κατά 47% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Αυτό οφείλεται στις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες αποστολές για τη Samsung αυτό το τρίμηνο, σε συνδυασμό με καθυστερήσεις σε λανσαρίσματα νέων προϊόντων. Το μερίδιο επωνυμίας της Samsung αναμένεται να μειωθεί στο 42%, το οποίο θα ήταν πολύ χαμηλότερο από το περσινό 83%.

Από την άλλη πλευρά, η Huawei λέγεται ότι θα ανέβει στο 21% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Honor με 19%. Το Mate X5 θα πρέπει να ανέλθει στη Νο.2 κατάταξη του μοντέλου με μερίδιο αγοράς 15%, ακολουθώντας το Z Flip 5 στο 22% και ξεπερνώντας το Fold 5. Το Honor Magic V2 θα ανέβει στην τρίτη θέση, ξεπερνώντας και αυτό το Fold 5, το οποίο έχει μερίδιο μόνο 12%.

Για ολόκληρο το έτος 2023, οι πωλήσεις foldable αναμένεται να αυξηθούν κατά 23% σε σύγκριση με το 2022 σε 15,8 εκατομμύρια μονάδες. Τα πέντε κορυφαία μοντέλα για ολόκληρο το έτος θα είναι, με αυτή τη σειρά, το Galaxy Z Flip 5, το Z Fold 5, το Z Flip 4, το Honor Magic V2 και το Huawei Mate X5.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό