21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ρίσι Σούνακ: Επιμένει στην πολιτική απρέπεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμετανόητος ο Βρετανός  πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ κλιμακώνει  τη διπλωματική διένεξη με την Ελλάδα, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να «τραβήξει την προσοχή» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Υπερασπιζόμενος τις προσβλητικές για την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό ενέργειες του,  ο  Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε: “Ήταν σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον ο εντυπωσιασμός και η αναμόχλευση ζητημάτων του παρελθόντος”.

Ο επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ- ο οποίος συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο – κατηγόρησε τον Σούνακ ότι προσπάθησε να “ταπεινώσει” τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο ηγέτης των Εργατικών κατηγόρησε τον ηγέτη των Τόρις για “μικροπολιτική”

Απαντώντας ο Ρίσι Σούνακ ανέφερε: “Πάντα επιζητάμε τις συζητήσεις για σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά αναλήφθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα των Γλυπτών και στη συνέχεια αθετήθηκαν. Αποψή μου είναι ότι όταν κοι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν “Όταν όμως έγινε σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά θέματα για το μέλλον, αλλά να γίνει επίδειξη δύναμης και να αναμοχλεύονται θέματα του παρελθόντος, δεν ήταν σωστό.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ισχυρίστηκε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επιμείνει δημοσίως για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό