24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρίκι Λίντο: Ο άνθρωπος που πίστευε ότι μπορεί να νικήσει τον Κόμπι ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο Ρίκι Λίντο ζει μέσα από τις επιλογές του. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο για να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο. Ο δρόμος τον έβγαλε στην Ελλάδα.

Το καμάρι του Ρόουντ Άιλαντ. Του παππού του, Χούλιο Καράσκο και της γιαγιάς του, Έιντα Καράσκο. Ο Ρίτσαρντ ή Ρίκι Λίντο δεν μεγάλωσε σε μια διαλυμένη οικογένεια. Μολονότι η γειτονιά που μεγάλωσε δεν διέθετε την καλύτερη φήμη.

«Αυτό που με τρελαίνει περισσότερο, είναι η κακή φήμη του. Δεν είναι κακό παιδί. Δεν έμπλεξε ποτέ. Δεν έχει συλληφθεί. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με αγάπη. Με τρελαίνει όταν ο κόσμος λέει ότι προέρχεται από μία διαλυμένη οικογένεια», είχε πει ο Χούλιο Καράσκο στην USA Today το 2015, όταν ο εγγονός του φορούσε τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς.

Οι γονείς του Λίντο ήταν επίσης εκεί. Αλλά ο παππούς και η γιαγιά του είχαν τεράστια σημασία στη ζωή του. Έμεναν λίγο πιο κάτω από το πατρικό του και η σύντομη διαδρομή μέχρι εκεί ήταν πάντα ευχάριστη.

Τι θα γινόταν αν…

Ο νέος παίκτης της ΑΕΚ Betsson διαθέτει πολλά «τι θα γινόταν αν… » στην καριέρα του. Το πρώτο και μεγαλύτερο όλων, είναι τι θα γινόταν αν αποφάσιζε να μείνει στο κολέγιο του Πρόβιντενς. Στο Πανεπιστήμιο της… γειτονιάς του, απορρίπτοντας προτάσεις από περισσότερο φημισμένα κολέγια.

Η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη. Δεν μπορούσε να αγωνιστεί με την ομάδα, λόγω των βαθμών του. Δεν αναζήτησε δεύτερη ευκαιρία. Ίσως θα έπρεπε. Την επόμενη σεζόν, αντί να επιδιώξει να αγωνιστεί, διάλεξε να δηλώσει συμμετοχή στο Draft του NBA. Μετά από τέσσερα διαφορετικά Λύκεια και δίχως κολεγιακές εμφανίσεις, ο Λίντο επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς στο 2ο γύρο (Νο43) του 2013 και τον έδωσε αμέσως στους Ντάλας Μάβερικς.

Φέρτε μου τον Κόμπι

«Ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Σχεδόν σε σημείο αλαζονείας. Από τότε που ήταν μικρό παιδί, έμπαινε στο γήπεδο και πίστευε ότι μπορούσε να νικήσει τον Κόμπι Μπράιαντ. Το πίστευε πραγματικά», πρόσθεσε ο Χούλιο Καράσκο. Μαζί με τη σύζυγό του τον μεγάλωσαν σε αυστηρό πλαίσιο. Αλλά και δίκαιο.

Αλλά και ο Λίντο έμαθε από μικρή ηλικία να ζει μόνος. Τα ταξίδια για να παίζει μπάσκετ στις ΗΠΑ ήταν πολλά. Αλλά αρκετά για να σφυρηλατήσουν έναν ισχυρό χαρακτήρα.

Ο 31χρονος γκαρντ έχει βρεθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Χάρη στο μπάσκετ. Από τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη. Την Τουρκία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία. Αλλά και την Κίνα, το Λίβανο…

Το τέλος με τους «αιώνιους»

Ανάμεσα σε όλες τις εμπειρίες του, έχει και 13 συμμετοχές στη EuroLeague με τη φανέλα της Αναντολού Εφές. Την ημέρα που έχασε τον πατέρα του, σημείωσε 21 πόντους απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στην Καταλονία, στη νίκη των Τούρκων με σκορ 89-85 (9/11/2017).

Η πορεία του με την μετέπειτα δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης έληξε πρόωρα. Και μετά από δύο πελώρια «μηδέν» απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Σε διαδοχικές αγωνιστικές. Πρώτα απέναντι στον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου (0/2 διπ., 0/4 τριπ., 3 ασίστ) και μετά κόντρα στον Παναθηναϊκό του Τσάβι Πασκουάλ (53 δεύτερα η συμμετοχή του)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό