22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ρέντη: Όλη η απολογία του 18χρονου – «Κάποιος στα δεξιά μου πέταξε και άλλη φωτοβολίδα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Ο συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να τεθεί σε καθεστώς προσωρινής κράτησης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη.

Ο 18χρονος κατηγορούμενος ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του ενώ άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές.

Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Ο νεαρός εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει ονόματα στις Αρχές για τα όσα έγιναν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, ανάμεσά τους και εκείνο του «οργανωτή» της καταδρομικής επίθεσης σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Παράλληλα, η οικογένεια του νεαρού έχει καταθέσει στην Ασφάλεια τα απειλητικά μηνύματα που έχει λάβει για την ζωή του 18χρονου αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη, δείγμα του φόβου που υπάρχει για τα όσα γνωρίζει ο συλληφθέντας.

Απόστολος Λύτρας: «Έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν»

Το απόγευμα της Πέμπτης ο συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να τεθεί σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.

Ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε ότι ο 18χρονος έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν από την κυρία ανακρίτρια και ότι είπε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη.

Ο 18χρονος υποστήριξε ότι βρέθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια. Ξαφνικά, στο δεύτερο σετ του αγώνα άνοιξε η πόρτα και είδε περίπου 100 άτομα να βγαίνουν εκτός γηπέδου, κάτι που έκανε και ο ίδιος και ένα άτομο του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Μετά από σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας Εισαγγελέως διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση. Έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν, είπε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη, ότι βρέθηκε στον αγώνα χωρίς να γνωρίζει ότι θα συμβούν επεισόδια», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας.

Δεν κατονόμασε το άτομο που του έδωσε τη φωτοβολίδα ο 18χρονος

Ο κατηγορούμενος δεν κατονόμασε το άτομο που του έδωσε τη φωτοβολίδα και ισχυρίστηκε ότι φόραγε μία μάσκα full face και δεν τον γνώριζε. Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να καταλάβει από τη φωνή ποιος είχε, ο κ. Λύτρας απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κάτι τέτοιο.

«Δεν έχει κατονομάσει τον καθοδηγητή, είπε ότι φόραγε μία μάσκα και δεν τον γνωρίζει παρόλα αυτά είπε ότι βρέθηκε σε απόσταση 70 μέτρων από τους αστυνομικούς. Πρόθεση του ήταν να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε απόσταση περίπου 70 μέτρα από τους αστυνομικούς. «Η πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά όπως και άλλοι πέταξαν ψηλά φωτοβολίδες, η φωτοβολίδα του τράβηξε στο χέρι, έπεσε στο έδαφος μπροστά του στα δύο μέτρα και τη συνέχεια την ξέρετε όλοι», υποστήριξε ο Απόστολος Λύτρας.

Παράλληλα, είπε ότι ταυτόχρονα έφυγε και μια άλλη φωτοβολίδα από κάποιον ο οποίος ήταν ακριβώς δεξιά του.

Και συμπλήρωσε: «Είπε ότι ταυτόχρονα έφυγε ακόμα μία φωτοβολίδα από κάποιον που ήταν δεξιά του. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να το αναγνωρίσει, αν το ξέρει ή αν φοβάται. Θα τρέξει παράλληλα έρευνα και για άλλους οι οποίοι ενδεχομένως να βρεθούν ως κατηγορούμενοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό