21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ρέντη: Ξέρουν την ταυτότητα του «ενορχηστρωτή» οι Αρχές – Στο μικροσκόπιο και ο μάνατζερ τράπερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρέντη: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των επεισοδίων έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» – Το προφίλ του «ενορχηστρωτή» της επίθεσης

«Τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από τη δολοφονική καταδρομική της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι Αρχές πλέον έχουν στην κατοχή τους το όνομα και το επώνυμο του «ενορχηστρωτή» της επίθεσης και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες (αν όχι ώρες) να προχωρήσουν στην προσαγωγή του. Πρόκειται για άτομο γύρω στα 30 και μάλιστα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Παράλληλα, ο 18χρονο που ομολόγησε πως ήταν ο άνθρωπος που χτύπησε με ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό, φαίνεται πως προσπάθησε να προστατεύσει τον 16χρονο αδερφό του με την ομολογία του καθώς τόνισε πως είχε μείνει στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» και δεν βγήκε έξω στα επεισόδια.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, προφανώς δεν ισχύει μετά τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς τόσο τα δαχτυλικά αποτυπώματα του 16χρονου, όσο και πυρίτιδα στα χέρια του, εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές.

Δέχεται απειλές ο μάνατζερ τράπερ

Απειλητικά μηνύματα από αγνώστους καταγγέλλει πως δέχεται ο μάνατζερ γνωστού τράπερ σχετικά με τα επεισόδια στου Ρέντη και τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Εκτιμάται ότι κάποια πρόσωπα θέλουν να κρατήσουν το στόμα του 26χρονου κλειστό, με τον ίδιο παράλληλα να επιμένει ότι δεν συμμετείχε στα βίαια επεισόδια και βρέθηκε στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» για να αφήσει μερικά πανό.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι στα χέρια του 26χρονου εντοπίστηκε πυρίτιδα έπειτα από ανάλυση τα εγκληματολογικά εργαστήρια και από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Πώς ο «ενορχηστρωτής» των επεισοδίων στρατολογούσε τους χούλιγκαν

Ο «επιχειρησιακός βραχίονας» των επεισοδίων στου Ρέντη βρίσκεται στο στόχαστρο της ΓΑΔΑ, δηλαδή ο άνθρωπος που οργάνωσε την επίθεση στα ΜΑΤ και έδωσε τις εντολές.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα μέλη, τα οποία πιθανότατα συνιστούν εγκληματική οργάνωση, ενώ «φως» και νέα στοιχεία θα ρίξουν τα πορίσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΓΑΔΑ, όπου αναλύονται τα ευρήματα από τα αιματηρά περιστατικά.

Ο καθοδηγητής των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη ήταν στον επιχειρησιακό βραχίονα της συμμορίας, έχοντας τον άτυπο ρόλο του «τομεάρχη», σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN. Στρατολογούσε άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια από τον περίγυρό του και συγκεκριμένα από το οικογενειακό, το συγγενικό και το φιλικό του περιβάλλον, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό