22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ράλι μετά τη δικαστική νίκη της Grayscale έναντι της SEC

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μίνι ράλι επιδίδεται το απόγευμα της Τρίτης το Bitcoin, καθώς εφετείο των ΗΠΑ έκρινε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κακώς αρνήθηκε στην Grayscale, έναν κολοσσό των crypto – επενδύσεων, την άδεια να μετατρέψει το δημοφιλές της trust για το Bitcoin σε διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφαλαίο (ETF) συνδεόμενο με το κρυπτονόμισμα.

Στον απόηχο της απόφασης του δικαστηρίου το Bitcoin έκανε άλμα άνω του στα 27.911 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. H εξέλιξη αυτή έδωσε ευρύτερα ώθηση στα κρυπτονομίσματα όπως και σε μετοχές εταιρειών του χώρου των cryptos.

Η απόφαση της SEC για την Grayscale είχε θεωρηθεί ισχυρό πλήγμα για την αγορά κρυπτονομισμάτων, που υποφέρει από τη χαμηλή ρευστότητα. Η Grayscale ωστόσο αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης και οι επενδυτές περίμεναν εναγωνίως την ετυμηγορία του εφετείου.

Παρόμοια προϊόντα είχαν λάβει έγκριση

Μία σειρά από ETFs συνδεόμενα με το Bticoin έχουν ήδη λάβει ήδη από το 2021 έγκριση διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ.

Και δεύτερο ETF του Bitcoin στην αγορά

«H SEC απέτυχε να εξηγήσει επαρκώς γιατί ενέκρινε την εγγραφή άλλων ETFs αλλά όχι το προτεινόμενο της Grayscale» αναφέρει το δικαστήριο στην απόφασή του. «Εν απουσία μίας ουσιαστικής εξήγησης, η διαφορετική αντιμετώπιση όμοιων προϊόντων είναι μη νόμιμη».

Πολλοί ελπίζουν τώρα ότι η SEC ουσιαστικά θα εγκρίνει και άλλες αιτήσεις για bitcoin ETFs, συμπεριλαμβανομένων της αίτησης της BlackRock, της Wisdom Tree, της Fidelity, της Invesco και άλλων.

Πέρυσι, η BlackRock ξεκίνησε ένα spot bitcoin private trust για θεσμικούς πελάτες στις ΗΠΑ. Η μετεξέλιξή του σε ETF θα ήταν μία εξέλιξη που θα έδινε τρομερή ώθηση στο κρυπτονόμισμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό