16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πώς το HUAWEI Watch Ultimate επαναπροσδιορίζει την έννοια του καταδυτικού, και όχι μόνο, ρολογιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Δοκιμάσαμε το κορυφαίο smartwatch της HUAWEI σε πραγματικές συνθήκες χρήσης και αυτό τήρησε στο ακέραιο τις υποσχέσεις του. 

Στο άκουσμα της πρόσκλησης της HUAWEI για δοκιμή του κορυφαίου της smartwatch σε συνθήκες κατάδυσης, η θετική απάντηση είχε δοθεί ήδη πριν καν την ολοκλήρωση της πρότασης. Δεδομένου του soft spot που έχω για τα καταδυτικά ρολόγια, συνήθως ένα τέτοιο βρίσκεται κάθε μέρα στον καρπό μου, ήταν μια ευκαιρία για μένα να διαπιστώσω τη μεγάλη στροφή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στις καταδύσεις και αυτή δεν περιλαμβάνει τα κλασικά καταδυτικά ρολόγια.

Αυτό το καλοκαίρι η HUAWEI προσφέρει ένα επαγγελματικό μάθημα κατάδυσης από το πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο κέντρο καταδύσεων “School of Diving” και αυτό το μάθημα είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να κάνουμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Πριν καν φορέσουμε τη στολή και ζωστούμε τις μπουκάλες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό, είχαμε την ευκαιρία να περιεργαστούμε για λίγο το Watch Ultimate.

Αρχικά να πούμε ότι αποτελεί τη ναυαρχίδα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) των smartwatch της HUAWEI και λειτουργεί σαν μέτρο σύγκρισης για οποιονδήποτε επιθυμεί ένα smartwatch που να τα κάνει όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε ότι πέρα από τις smart λειτουργίες, μπορεί να κάνει και όλα όσα κάνει ένα συμβατικό ρολόι, δηλαδή να λέει την ώρα, να έχει μεγάλη αυτονομία και να χαίρεσαι να το φοράς σαν lifestyle αξεσουάρ. Πριν μπούμε στα ενδότερα των πολλαπλών λειτουργιών του, αξίζει να το δούμε σαν ένα δείγμα premium ωρολογοποίας.

Η κάσα του είναι φτιαγμένη από ένα εξεζητημένο κράμα υγρού μετάλλου με κύριο υλικό το ζιρκόνιο, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartwatch και μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να συντούμε μόνο σε ρολόγια φημισμένων οίκων. Μάλιστα για όποιον διαλέξει την έκδοση με μπρασελέ, όπως ο γράφων, η εξωτικότητα στα μέταλλα επεκτείνεται και σε αυτό με το τιτάνιο να δίνει τα ισχυρά και χαμηλής μάζας χαρακτηριστικά του σε ένα κανονικό καταδυτικό ρολόι. Λέμε κανονικό γιατί μπορεί να φτάσει σε καταδυτικό βάθος 100 μέτρων συνεχούς χρήσης 24 ωρών και ταυτόχρονα να λειτουργεί σαν smartwatch με δυνατότητες ήχου, ακόμα μία πρωτιά για το HUAWEI Watch Ultimate.

Από το HUAWEI Watch Ultimate ξεκίνησε και το θεωρητικό μάθημα πριν την κατάδυση και για όσους ήταν ακόμα δύσπιστοι ως προς τις δυνατότητές του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, την επίδειξη των δυνατοτήτων του μας τις έκανε ο διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Κούβαρης που επέμενα να το αποκαλεί “computer” καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος. Κι αυτό γιατί το Watch Ultimate είναι ένα πραγματικό εργαλείο στον καρπό ενός δύτη με λειτουργίες που για να τις ανακαλύψουμε όλες θα πρέπει να επιστρέψουμε για πολλά ακόμα μαθήματα. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικές, όπως η διατήρηση πλήρους χρονολογίου της βουτιάς με χρόνους, βάθος, απόθεμα οξυγόνου, χρήση αλγορίθμου αποσυμπίεσης Bühlmann για παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο κλπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό