19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς συνδέεται η αφγανική μαφία με τη δολοφονία του 35χρονου

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οι Αφγανοί έχουν μπει στο παιχνίδι τώρα τελευταία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το επεισόδιο που σημειώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα όπου αντίπαλες ομάδες που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών, αντάλλαξαν πυροβολισμούς σε κεντρικά σημεία, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 35χρονου Ιρακινού.

«Η Αστυνομία είναι ακόμα στο επίπεδο των ταυτοποιήσεων. Είναι δύο αντίπαλες συμμορίες, η μία από την αλβανική μαφία, η άλλη από την αφγανική μαφία. Οι Αφγανοί έχουν μπει στο παιχνίδι τώρα τελευταία, θέλουν κομμάτι από την πίτα της διανομής των ναρκωτικών», λέει, μιλώντας στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, από τύχη ζουν άνθρωποι περαστικοί, καταστηματάρχες. Από έναν εξοστρακισμό μπορεί άνετα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, η ΕΛ.ΑΣ έχει συλλάβει «δεκάδες τέτοιες συμμορίες». «Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν πιστολίδια, είναι σύνηθες φαινόμενο για το κέντρο της Αθήνας. Είναι λερναία Ύδρα. Θέλουν να πάρουν από την αλβανική μαφία ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας, γι’ αυτό γίνονται αυτά».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, κάνει λόγο για έλλειψη αστυνόμευσης. «Είναι έλλειψη αστυνόμευσης. Ή που θέλουμε να λέμε ότι θα ενισχύσουμε την εμφανή αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας για να υπάρχει ασφάλεια και αποτροπή των εγκλημάτων». Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Μιχαήλ Βόδα έξω από μαγαζί με ναργιλέδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κύκλωσε μια ομάδα ατόμων και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό