22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πώς ο Ολυμπιακός αποκτά πλεονέκτημα έδρας ελέω… Παναθηναϊκού AKTOR

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στην πρώτη 6άδα της Euroleague και την απευθείας πρόκρισή του στα play-off και χρειάζεται τώρα έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να αποκτήσει και το πλεονέκτημα έδρας, κάτι το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από «γκέλα» του Παναθηναϊκού AKTOR!

Οι Πειραιώτες νίκησαν με 89-86 τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία και διατηρήθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, με τη Φενερμπαχτσέ να αγωνίζεται την Παρασκευή (05/04, 20:45) απέναντι στην Αναντολού Εφές, προτού στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενηθεί από τους «ερυθρόλευκους» στο ΣΕΦ (12/04).

Έτσι, ο Ολυμπιακός ώστε να εξασφαλίσει πως θα τερματίσει στην 4άδα και θα έχει πλεονέκτημα έδρας, χρειάζεται αρχικά να νικήσει τη Φενέρ και το μέλλον του μετά θα… εξαρτηθεί από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα επιθυμεί ήττα των «πρασίνων» είτε από την Μπάγερν στο Μόναχο, είτε από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ.

Κι αυτό διότι σε πιθανή διπλή ισοβαθμία απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και με την Μονακό υστερεί! Ωστόσο, ο Ολυμπιακός υπερτερεί στην ισοβαθμία κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR και γι’ αυτό θέλει να τον πιάσει στις 21 νίκες. Φυσικά, αυτό δεν είναι το μοναδικό σενάριο που βγάζει τους Πειραιώτες στην 4άδα, αλλά είναι – σαφώς – το πιο «εύκολο» στα χαρτιά. Υπενθυμίζεται πως πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς

Ο ελληνικός «εμφύλιος» και η τετραπλή ισοβαθμία με χαμένο τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να έχει πλεονέκτημα έδρας στα play-off της Euroleague και με 1/2 του Παναθηναϊκού AKTOR και ήττα της Μπαρτσελόνα στο τελευταίο παιχνίδι της με αντίπαλο τη Βιλερμπάν. Αν, μάλιστα, σε αυτό το σενάριο η Μονακό κερδίσει την Μπάγερν Μονάχου, τότε θα έχουμε ελληνικό «εμφύλιο» στα play-off.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τερματίσουν ακόμη και 3οι, εφόσον το «τριφύλλι»… γκελάρει με μία από τις δύο γερμανικές ομάδες και η Μονακό χάσει από την Μπάγερν στο Μόντε Κάρλο. Σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας με τις ελληνικές ομάδες, τους Καταλανούς (ήττα στη Βιλερμπάν) και τους Μονεγάσκους (ήττα από την Μπάγερν), η κατάταξη στο ενδεχόμενο του 22 (νίκες) – 12 (ήττες) θα είναι η εξής: 2. Παναθηναϊκός AKTOR, 3. Μονακό, 4. Μπαρτσελόνα, 5. Ολυμπιακός.

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το Sofascore

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό