16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πώς οι Χούθι επηρεάζουν… το σαρακοστιανό τραπέζι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σαρακοστή βρίσκεται προ των πυλών και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται στο πόσο …«αλμυρό» θα είναι το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, το οποίο φέτος φαίνεται ότι επηρεάζεται απρόσμενα από διεθνείς εξελίξεις.

Μιλώντας στην κάμερα του Action 24, ο ιχθυοπώλης Τάσος Βουλγαράκης, που εργάζεται στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ποσότητες ψαριών που θα έρθουν δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς. «Η χρονιά φέτος δεν φαίνεται καλή, δεν έρχονται ποσότητες αρκετές.

«Προς το παρόν δεν έχουν ανέβει οι τιμές. Τις τελευταίες ημέρες ξεκινούν να ανεβαίνουν. Οι καραβίδες, για παράδειγμα, είναι στα 35 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ, χονδρική τιμή στην ψαραγορά». «Ο γαύρος κινείται στα 2,5 ευρώ το κιλό, ενώ το περασμένο Σάββατο ήταν στα 6 ευρώ», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και κατά πόσο αυτή επηρεάζει τα πλοία με κατεψυγμένα ψάρια, με επίπτωση στην τιμή των προϊόντων, ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι «ακόμα δεν μας έχει επηρεάσει, ίσως οι τιμές όμως να ανέβουν λίγο».

Σε έλλειψη χταπόδι και καλαμάρι

«Το χταπόδι και το καλαμάρι είναι σε μεγάλη έλλειψη τα τελευταία 2, 3 χρόνια. Τις μέρες της Σαρακοστής είναι δύσκολο να βρεις κάτω από 25 ευρώ το κιλό, το ντόπιο, καλής ποιότητας. Το θράψαλο είναι στο 1/3 της τιμής

«Η γαρίδα εκείνες τις μέρες θα είναι γύρω στα 8 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ», ανέφερε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό